Sostinės vaikams ir jaunimui – nemokamos konsultacijos palankių paslaugų kabinetuose

Siekiant užtikrinti, kad jaunieji sostinės gyventojai gautų profesionalią specialistų pagalbą ir galėtų pasikonsultuoti svarbiais sveikatai klausimais, Vilniuje veikia keturi jiems skirti palankių paslaugų kabinetai. Dar vieną jų planuojama atidaryti kitąmet.

moksleiviai<br>T.Bauro nuotr.
moksleiviai<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-15 10:13, atnaujinta 2023-12-15 10:14

„Vaikai ir jaunuoliai neretai susiduria su įvairiais emocinės ir fizinės sveikatos sunkumais, tačiau dažnai neturi, ko paklausti, bei nežino, kaip juos įveikti. Galimybė gauti kvalifikuotą sveikatos specialistų pagalbą nemokamai ir anonimiškai yra be galo svarbi kiekvienam jaunam žmogui, suteikiant jam daugiau informacijos, pagalbos, o kartais tiesiog pasitikėjimo ir užtikrintumo jam kylančiais klausimais“, – pranešime spaudai teigė Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Anot savivaldybės, nemokama ir anoniminė pagalba vaikams ir jaunimui skirtuose kabinetuose teikiama individualiai ar grupėje pagal jų poreikius bei interesus. Ją be išankstinės registracijos gali gauti asmenys iki 29 metų. Palankių paslaugų kabinetuose jaunuoliai konsultuojami sveikos gyvensenos, psichikos sveikatos, lytinės ir reprodukcinės sveikatos klausimais.

Šiuo metu Vilniuje veikia keturi vaikams ir jaunimui palankių paslaugų kabinetai: Antakalnyje, Karoliniškėse, centre ir Šeškinėje. 2024 metų pradžioje planuojama atidaryti dar vieną kabinetą Naujininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.