Seimas uždraudė cukraus ir saldiklių turinčias elektronines cigaretes ir jų pildykles

Seimas uždraudė cukraus ir saldiklių turinčias elektronines cigaretes ir jų pildykles. Cukraus ir saldiklių turinčias elektronines cigaretes draudžiantis įstatymas įsigalios kitų metų lapkričio 1 dieną.

Elektroninės cigaretės<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Elektroninės cigaretės<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

Dec 21, 2023, 4:41 PM

Už balsavo 98 Seimo nariai, prieš nebealsavo niekas, susilaikė 4.

„Cukrus ir saldikliai kelia priklausomybę. Būtent tuo ir manipuliuoja gamintojai, siekdami pritraukti mūsų vaikus, jaunąją kartą prie šių žalingų įpročių, taip žalodami jaunąją kartą. Dėl to įstatymas yra laiku ir vietoje“, – Seimo posėdyje kalbėjo Seimo narys Vilius Semeška.

„Tėvai tikrai laukia šio įstatymo, nes yra susirūpinę dėl savo vaikų sveikatos“, – ragindama balsuoti už sakė Laima Nagienė.

Apie elektroninių cigarečių gamintojų manipuliacijas saldžiais skoniais kalbėjo ir parlamentaras Aurelijus Veryga.

„Šitie produktai su cukrumi, saldikliais, pirmiausia yra skirti vaikams. Nes vaikui, pradedančiam vartoti, viskas turi būti skanu, patrauklu, gražiai atrodyti ir gamintojai, tą žinodami, būtent jiems ir kuria tokius produktus“, – teigė „valstietis“ A. Veryga.

Šiuo metu Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės statymu draudžiama parduoti elektronines cigaretes ir elektroninių cigarečių pildykles su skysčiu, jeigu šiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako kvapą ir (ar) skonį, kofeino arba taurino, arba kitų priedų ir stimuliuojamųjų junginių, kurie siejami su energija ir gyvybingumu, vitaminų arba kitų priedų.

„Siekiant padaryti elektronines cigaretes nepatraukliomis nepilnamečiams ir jauniems asmenims būtina imtis papildomų priemonių ir eliminuoti kitus minėtoms asmenų grupėms patrauklius elementus ir savybes“, – pažymima įstatymo pakeitimo projekto aiškinamajame rašte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.