Atnaujintoje E. sveikatos interneto svetainėje – galimybė stebėti sistemos būklę

Atnaujintoje E. sveikatos sistemoje įdiegtas įrankis, leidžiantis realiuoju laiku stebėti visos sistemos darbą ir sąveikavimą su kitų įstaigų bei institucijų sistemomis, rašoma „Registrų centro“ pranešime.

Panevėžio miesto poliklinika<br>Asociatyvinė Živilės Večiorkutės nuotr., jp.lt nuotr.
Panevėžio miesto poliklinika<br>Asociatyvinė Živilės Večiorkutės nuotr., jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-22 10:55

„(...) Atnaujintas E. sveikatos portalas bus gerokai patogesnis vartotojams, o taip pat užtikrins galimybę stebėti E. sveikatos komponentų veikimą realiuoju laiku. Taigi, bus paprasčiau suprasti, kuri sistemos grandis streikuoja – tai ypatingai aktualu kasdien E. sveikata besinaudojantiems sveikatos priežiūros specialistams“, – teigia sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas.

Skelbiama, kad E. sveikatos greitaveikos stebėsenos įrankis stebi ir vertina pacientų, specialistų, farmacininkų portalus, e. recepto posistemes, autentifikavimo bei administravimo komponentus, taip pat integracines sąsajas su kitų įstaigų, pavyzdžiui, Valstybinės ligonių kasų, sveikatos priežiūros įstaigų naudojamomis sistemomis.

Visos sistemos būklė vertinama atsižvelgiant į kiekvieno iš šių komponentų veiklą. Visos sistemos ir ją sudarančių komponentų darbas iliustruojamas trimis spalvomis: žalia spalva indikuoja, kad E. sveikatos sistemos apkrova yra normali, duomenų mainai su kitų įstaigų sistemomis vyksta sklandžiai, geltona spalva – padidėjusią sistemos apkrovą ir galimus duomenų mainų trikdžius, raudona spalva – sutrikusią sistemos veiklą ir nutrūkusius duomenų mainus.

Be šių naujovių atnaujintame E. sveikatos portale patogiau pateikiama ir informacija gyventojams, sveikatos priežiūros specialistams ir informacinių sistemų vystytojams, taip pat patogiu formatu pateikiama įvairi E. sveikatos sistemos veiklos statistika.

Šiuo metu E. sveikatos sistema aptarnauja per 4 tūkst. unikalių techninių integracijų, per valandą yra gaunama užklausų iš daugiau kaip 2 tūkstančių unikalių IP adresų. Per mėnesį E. sveikatoje yra sugeneruojama daugiau kaip 10 mln. dokumentų. E. sveikatos duomenų bazės dydis siekia arti 250 terabaitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.