Prieš šventes – skaudi netektis: mirė medicinos mokslų daktaras R. Jurgutis

Klaipėdos universitetinė ligoninė šeštadienį pranešė, kad mirė gydytojas Romualdas Jurgutis. Medicinos mokslų daktarui buvo 89-eri.

Prieš šventes – skaudi netektis: mirė medicinos mokslų daktaras R. Jurgutis.<br> Klaipėdos universitetinės ligoninės nuotr.
Prieš šventes – skaudi netektis: mirė medicinos mokslų daktaras R. Jurgutis.<br> Klaipėdos universitetinės ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2023, 7:38 AM

„Su liūdesiu pranešame, kad netekome mylimo savo kolegos ir mokytojo, gydytojo Romualdo Jurgučio. Romualdas Jurgutis gimė 1934 m. gruodžio 15 d. Palangoje ir pasaulį paliko 2023 m. gruodžio 23 d. Kolegų su meile patriarchu vadintas Romualdas buvo medicinos mokslų daktaras, daug prisidėjęs Vakarų Lietuvoje plėtojant hematologiją. Jis įsteigė ir vadovavo Lietuvos hemofilijos centrui, dirbo vyriausiu Lietuvos hematologu“, – rašoma ligoninės pranešime spaudai.

Velionis mokėsi Palangos vidurinėje mokykloje, nuo 1954 m. iki 1960 m. studijavo Kauno medicinos institute. Su žmona Danguole Jurgutiene užaugino keturis vaikus: Romą, Arnoldą, Mindaugą ir Gediminą, kurie taip pat pasirinko mediko kelią.

Nuo 1960 iki 1975 metų Romualdas dirbo vidaus ligų skyriaus gydytoju ir hematologu konsultantu Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, ir 1968 apsigynė disertaciją hematologijos kryptyje.

Nuo 1975 m. iki 1993 m. jis vadovavo Klaipėdos miesto ligoninės Vidaus ligų skyriui. Nuo 1993 iki 2014 dirbo Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytoju hematologu, ir Hematologijos skyriaus vedėju (iki 2005 m), buvo Terapinės klinikos vadovu. 53 savo gyvenimo metus paskyręs medicinai, įnešęs didžiulį indėlį į mokslinę bendruomenę, buvo ir aktyvus visuomеnės narys. Jis buvo Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto docentas, Lietuvos gydytojų sąjungos tarybos narys ir Lietuvos gydydojų VII suvažiavimo Klaipėdoje pirmininkas, Hematologų draugijos pirmininkas. 2005 m. jam buvo suteiktas Lietuvos nusipelniusio gydytojo vardas.

Pasitraukęs iš aktyvios medicinos praktikos, Romualdas nustebino nauju savo pomėgiu ir talentu – fotografija.

Gydytojas fotografuodavo voratinklius, surengė fotografijų parodų. Dalį savo fotografijų jis padovanojo Jūrininkų ligoninės Onkohematologijos skyriui, kurį šie puošia iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.