Skelbiamas konkursas VLK direktoriaus pareigoms eiti

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia konkursą Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus pareigoms eiti, nurodoma pranešime.

Valstybinė ligonių kasa<br>SAM nuotr.
Valstybinė ligonių kasa<br>SAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2024, 10:42 AM

„Valstybinė ligonių kasa kartu su teritorinėmis ligonių kasomis yra esminis sistemos dalyvis, kuris subalansuoja pacientų ir gydymo įstaigų poreikius“, – išplatintame pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pretenduoti į VLK direktoriaus pareigas kviečiami asmenys, turintys magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją, ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokantys anglų kalbą ne mažesniu kaip B2 lygiu ir atitinkantys teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus darbui su įslaptinta informacija.

Taip pat būtina išmanyti sveikatos sistemos prioritetus, turėti stiprius komunikacinius įgūdžius.

Pasak ministerijos, būsimas vadovas brėš privalomojo sveikatos draudimo plėtros kryptis, siūlys duomenimis grįstus pažangius sprendinius, kartu su SAM užtikrins sveikatos sistemos finansinį tvarumą, siekiant, kad kiekvienas gyventojas gautų kokybiškas asmens sveikatos priežiūros paslaugas, taip pat diegs pažangius sprendinius asmens sveikatos priežiūros paslaugų kainodaros valdymo procese, teiks siūlymus kompensuojamųjų vaistų kainodaros tobulinimui.

Pretendentai prašymus kviečiami teikti iki sausio 16 dienos.

Pagrindinė VLK misija yra užtikrinti apdraustųjų privalomuoju sveikatos draudimu sveikatos priežiūrą, kompensuojant jos išlaidas, skaidriai ir efektyviai naudojant Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšas.

Valstybinė ligonių kasa yra pavaldi SAM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.