Mažieji gydytojai vienai dienai – vaikai Kauno klinikose gydė savo žaislus

Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikoje vienos popietės metu Kauno klinikų lopšelio-darželio „Lašeliai“ auklėtiniai tapo gydytojais ir gydė pacientus – savo žaislus. „Žaislų ligoninėje“ vaikai su gydytojų pagalba aiškinosi paciento kelią – nuo patekimo į ligoninę iki išvykimo iš jos. Vaikams, dalyvavusiems „Žaislų ligoninėje“, žaidimo būdu siekta sumažinti nerimą, susijusį su procedūromis, laukiančiomis jų ligoninėje, taip pat pristatyta gydytojų ir slaugytojų profesija.

Žaislų ligoninė<br>Kauno klinikų nuotr.
Žaislų ligoninė<br>Kauno klinikų nuotr.
Dr. Aušra Lukošiūtė-Urbonienė (kairėje) ir dr. Erika Juškauskienė (dešinėje).<br>Kauno klinikų nuotr.
Dr. Aušra Lukošiūtė-Urbonienė (kairėje) ir dr. Erika Juškauskienė (dešinėje).<br>Kauno klinikų nuotr.
Žaislų ligoninė<br>Kauno klinikų nuotr.
Žaislų ligoninė<br>Kauno klinikų nuotr.
Žaislų ligoninė<br>Kauno klinikų nuotr.
Žaislų ligoninė<br>Kauno klinikų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Kauno klinikų inf.

Jan 30, 2024, 12:19 PM

Dr. Aušra Lukošiūtė-Urbonienė, Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos Vaikų chirurgijos skyriaus vadovė, pasakoja, kad idėja surengti „Žaislų ligoninę“ kilo iš kasdienio gydytojo darbo su vaikais ir asmeninės patirties.

„Kasdien darbe matome vaikų baimes ir ašaras, kai reikia atlikti procedūrą ar operaciją. Dažniausiai vaikai bijo, kai nežino, kas jų laukia, susiduria su nežinoma svetima aplinka, – sako dr. A. Lukošiūtė-Urbonienė. – Vaikų edukacija – ypatingai svarbi, siekiant juos supažindinti su ligoninės erdvėmis ir kiek įmanoma labiau nuraminti kylančias jų baimes.“

„Vaikams labai svarbu ne teoriškai pasakoti, o rodyti pavyzdį, – sako dr. Virginija Levickienė, Kauno klinikų lopšelio-darželio „Lašeliai“ vadovė. – Tokios iniciatyvos labai svarbios vaikų edukacijai. Šis renginys vaikams leido iš arčiau susipažinti su gydytojų darbu ir pamatyti, kokia tai įdomi profesija, leidžianti padėti žmonėms.“

„Žaislų ligoninės“ renginio metu vaikai supažindinti su ligoninės aplinka ir dažniausiai atliekamomis procedūromis.

„Moksliniais tyrimais patvirtinta, kad žaislų naudojimas vaikų slaugoje padeda pacientams lengviau priimti gyvenimo ar kūno pokyčius, susijusius su liga ar patirta trauma“, – sako dr. Erika Juškauskienė, Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos slaugos vadovė.

Vaikai, tapę gydytojais, apsilankė apžiūros kabinete, tvarstomajame mokėsi tvarstyti, susipažino su darbu operacinėje.

„Mažaisiais gydytojais tapę vaikai turėjo specialiai pasiruošti ėjimui į operacinę, užsivilkti tam skirtą aprangą, taip pat jų laukė speciali „medicininė“ dokumentacija, kurią mažieji turėjo atsakingai užpildyti. Tokiu būdu siekiama, kuo tiksliau parodyti gydytojo darbo eigą, kad ateityje vaikas atsidūręs panašioje situacijoje, žinotų, ko galima tikėtis“, – apie „Žaislų ligoninės“ veiklas pasakoja dr. A. Lukošiūtė-Urbonienė.

Renginio pabaigoje vaikams įteikti Jaunųjų gydytojų pažymėjimai už sėkmingą „Žaislų ligoninės“ pacientų gydymą.

Tikimasi, kad šis renginys taps tęstiniu, siekiant, kad kuo daugiau vaikų sudalyvautų ir sumažėtų baimė apsilankant ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.