Auga susidomėjimas metimo rūkyti telefonine linija, kreipiasi net užkietėję rūkoriai

Nacionalinė metimo rūkyti telefoninė linija 1819, oficialiai pradėjusi veikti šių metų vasario 6 dieną, sulaukė itin daug norinčių mesti rūkyti piliečių skambučių. Per pirmąją savaitę konsultantams pavyko pabendrauti su net 162 asmenimis, praneša Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas.

Rūkymas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rūkymas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento inf.

Feb 19, 2024, 2:05 PM

Linijos konsultantės dalinasi pastebėjimais, kad pirmosiomis dienomis sulaukė skambintojų, kurie numerį 1819 surinko vedini smalsumo ir noro patikrinti, ar linija tikrai veikia. Vis dėlto didžioji dalis skambinančiųjų yra labai motyvuoti, nusiteikę mesti rūkyti ir džiaugiasi turėdami galimybę pasinaudoti linijos konsultanto teikiama pagalba.

Specialistės pastebi, kad į liniją skambina įvairaus amžiaus žmonės, tarp kurių pasitaiko ir net 40 metų rūkymo stažą turinčių asmenų.

„Matome labai didelį susidomėjimą 1819 linija, tad tikrai džiugina, kad norintys atsikratyti šio žalingo įpročio ne tik ieško pagalbos, bet ją ir suranda. Kol kas vienu metu dirba 2 konsultantai, pasitaiko, kad jie negali atsiliepti iš karto, nes vienu metu kartais skambina daugiau nei du suinteresuoti asmenys.

Tad norime patarti visiems, kuriems nepavyko prisiskambinti iš pirmo karto, kad yra galimybė užsisakyti perskambinimą. Konsultantas pats jums paskambins, kai tik bus laisvas“, – sako Gražina Belian, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės direktoriaus pavaduotoja, laikinai einanti direktoriaus pareigas.

Linijos konsultantės pastebi, kad pirmosios konsultacijos, kaip ir yra numatyta, dažniausiai ir užtrunka apie 45 minutes, nes jų metu norintys mesti rūkyti žmonės papasakoja savo argumentus, kiek yra motyvuoti realiai atsikratyti žalingo įpročio. Pirmųjų konsultacijų metu dažniausiai yra sutariama ir konkreti diena, nuo kada rūkantis asmuo atsisveikins su šiuo įpročiu.

Primename, kad Linija veikia: darbo dienomis: nuo 11 iki 19 val. Savaitgaliais: nuo 11 iki 14 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.