Mažeikių ligoninei – nemalonumai: savivaldybė kreipėsi į STT

Kilus įtarimų dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų ir viešųjų bei privačių interesų pažeidimų Regioninėje Mažeikių ligoninėje, Mažeikių rajono savivaldybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai ketvirtadienį nusprendė kreiptis į Specialiųjų tyrimų bei Viešųjų pirkimų tarnybas.

Regioninė Mažeikių ligoninė<br>Mažeikių ligoninės nuotr.
Regioninė Mažeikių ligoninė<br>Mažeikių ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 12:16 PM

Kaip nurodo savivaldybė, Kontrolės ir audito tarnyba ligoninėje atliko tyrimą dėl šioje gydymo įstaigoje galimo fiktyvaus darbuotojų įdarbinimo, atlyginimų paskaičiavimo, priedų skyrimo bei panaikinimo pagrįstumo, viešųjų pirkimų procedūrų vykdymo teisėtumo ir pagrįstumo.

Skelbiama, kad atsižvelgus į tyrimo metu gautas išvadas, savivaldybės merė Rūta Matulaitienė kreipsis į STT bei Viešųjų pirkimų tarnybą dėl gydymo įstaigos vykdytų viešųjų pirkimų, siekiant išsiaiškinti, ar jie turi nusikalstamos veikos požymių ir ar buvo vykdomi neskaidriai.

Taip nuspręsta sudaryti komisiją iš dviejų savivaldybės mero ir dviejų sveikatos apsaugos ministro deleguotų atstovų. Anot savivaldybės, komisija tirs, ar Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys nepažeidė viešųjų ir privačių interesų, priimdamas sprendimus, kuriuose pats sau nurodė išmokėti lėšas už rezidentų praktinius mokymus, pasiskyrė vienkartines pinigines išmokas bei priemokas prie atlyginimo.

Regioninė Mažeikių ligoninė iki balandžio 29 d. įpareigota pašalinti jos veikloje nustatytus formalius trūkumus pagal patvirtintą ligoninės veikloje nustatytų trūkumų pašalinimo planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?