Mažeikių ligoninėje – skundai dėl medikų mobingo: grasino išrauti plaukus, nunuodyti ir duoti į „kramę“

Mažeikių ligoninės darbuotojos skundžiasi, kad patiria bendradarbių žeminimą, grasinimus, kurie peraugo ir į fizinį smurtą. Situacija sulaukė ir Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) bei Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) dėmesio, bet gydymo įstaigos vadovas Sigitas Kaktys teigia padėtį valdantis ir nurodo, kad ligoninės kolektyve viso labo kilo vidinių nesutarimų, pranešė LRT RADIJAS.

Ligoninė<br>A. Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
Ligoninė<br>A. Barzdžiaus asociatyvioji nuotr.
Regioninė Mažeikių ligoninė<br>Mažeikių ligoninės nuotr.
Regioninė Mažeikių ligoninė<br>Mažeikių ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2024, 1:03 PM, atnaujinta Feb 28, 2024, 1:05 PM

„Strese esu. Aš ateinu į darbą, man sako, kad sumuš su guminiais batais, plaukus man visus ištrauks, iškabins. Sakė, kad apnuodys mane. Grasina duoti į veidą, kaip jie sako žemaitiškai – į kramę gausi. Kadangi aš esu kitos tautos, totorė, jos mane čiurka vadina“, – skaudžia patirtimi dalinosi Mažeikių ligoninės darbuotoja.

Tame pačiame skyriuje dirbanti jos kolegė teigia patyrusi fizinį bendradarbių smurtą. Smūgių darbe sulaukusi moteris dėl sveikatos sutrikdymo kreipėsi į policiją.

Kaltinimus Mažeikių ligoninės darbuotojos LRT RADIJUI pagrindė ir darbo metu darytais garso įrašais, kuriuose, kaip nurodoma, girdimi keiksmažodžiai, bendravimas pakeltu balsu. Pasak nukentėjusių darbuotojų, gydymo įstaigos administracija jų pateiktus skundus ir įrodymus nagrinėja nenoriai.

Mažeikių ligoninės direktorius S.Kaktys tikina sureagavęs į situaciją: skyriaus darbuotojoms buvo skirtos psichologo konsultacijos.

„Situacija yra valdoma. Šita darbuotoja, kuri skundžiasi, mato tas problemas kitaip. Mūsų nuomone, jos priežastys yra subjektyvios. Tiesą sakant, nedidelis yra darbuotojų kolektyvas ir šiame kolektyve įtampa tvyro jau senokai.

Įvairiais būdais gydymo įstaiga stengiasi šitas problemas išspręsti ir sutaikyti darbuotojus. Deja, šiuo metu galiu pasakyti, kad dėl galimai išankstinio nusiteikimo darbuotojų nepavyksta, kaip reikia, išspręsti“, – LRT RADIJUI sakė S.Kaktys.

Padėtį ligoninėje tyrę VDI pareigūnai nustatytė, kad darbdavys ėmėsi nepakankamų priemonių situacijai suvaldyti. S.Kaktys ketina ligoninės skyrių, kuriame kilo nesutarimai, išskaidyti.

Dėl galimai fiziniu smurtu pasibaigusio incidento, po kurio nukentėjusi darbuotoja tapo laikinai nedarbinga, įstaigos vadovas teigia inicijavęs vidinį tyrimą.

Apie galimas mobingo ir smurto apraiškas ligoninėje informuoti ir jos dalininkai – Mažeikių rajono savivaldybė ir SAM.

Mažeikių ligoninę šiuo metu krečia ir įtarimai dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų ir viešųjų bei privačių interesų pažeidimų.

Po didinamuoju stiklu – sprendimai, kuriais S.Kaktys pats sau nurodė išmokėti lėšas už rezidentų praktinius mokymus, pasiskyrė vienkartines pinigines išmokas bei priemokas prie atlyginimo.

Verdiktas, ar S.Kaktys gali ir toliau vadovauti ligoninėje turėtų būti priimtas balandį, gavus institucijų išvadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?