Seime kelią skinasi įstatymo projektas, kuriuo siekiama gerinti vaistų prieinamumą labai retomis ligomis sergantiems pacientams

Seimas antradienį po svarstymo vieningai pritarė prezidento Gitano Nausėdos inicijuotoms Farmacijos įstatymo pataisoms, kuriomis siekiama pagerinti inovatyvių gydymo metodų ir vaistų prieinamumą labai retomis ligomis sergantiems pacientams.

Retos ligos <br>Asociatyvinė Kauno klinikų nuotr.
Retos ligos <br>Asociatyvinė Kauno klinikų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 12:22 PM

Pagal svarstomą projektą, dėl kurio Seimas turės balsuoti dar kartą, į Labai retų žmogaus sveikatos būklių gydymo išlaidų kompensavimo komisiją numatoma papildomai įtraukti dar keturis jos narius. Jais taptų asmens sveikatos priežiūros specialistai, dirbantys universitetinėse ligoninėse bei turintys specialių žinių labai retų ir sunkių ligų gydymo ar su tuo susijusiose srityse, ir pacientų nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Įstatymo projektu taip pat siūloma suteikti galimybę į komisiją dėl gydymo išlaidų kompensavimo kreiptis sveikatos įstaigos įgaliotam pacientą gydančiam sveikatos priežiūros specialistui. Šiuo metu tokia galimybė suteikta tik gydymo įstaigoms.

Įstatyme numatoma įtvirtinti ir skubaus atvejo apibrėžimą, kuriuo siekiama sudaryti galimybę pagreitinti procesą, kai paciento gyvybei dėl progresuojančios ligos yra iškilęs realus pavojus.

Po svarstymo už teisės akto pakeitimus balsavo 101 Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.