Subjaurotam pacientui naujas veidas auginamas ant jo krūtinės

 

Šiuo metu oda ištempta tiek, kad chirurgai gali pradėti formuoti naująjį Yan Jianbino veidą.<br>Šenjango armijos centrinės ligoninės nuotr.
Šiuo metu oda ištempta tiek, kad chirurgai gali pradėti formuoti naująjį Yan Jianbino veidą.<br>Šenjango armijos centrinės ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Jun 20, 2021, 11:04 AM

Kinijos gyventojas Yan Jianbinas neteko veido, kuris nudegė, kai vyrą pakratė stipri elektros srovė. Atidaręs elektros transformatorinės duris, norėdamas žvilgtelėti vidun, darbininkas gavo galingą smūgį. Jo veidas liko baisiai subjaurotas, žmogus neteko dešiniosios akies ir nosies, rašo „Daily mail“.

Šiandien Yan Jianbinui nušvito viltis vėl turėti veidą. Šenjango armijos centrinės ligoninės medikai tiki, kad jiems pavyks sugrąžinti šiam žmogui gyvenimo džiaugsmą. Naujas veidas auginamas ant paciento krūtinės.

Prieš šešis mėnesius medikai atliko sudėtingą procedūrą, ištempdami odą dešiniojoje Yan Jianbino krūtinės pusėje. Procedūros tikslas buvo sukurti galvos formos iškilimą, į krūtinę sušvirkščiant druskos tirpalo ir išplečiant odą.

Šiuo metu oda ištempta tiek, kad chirurgai gali pradėti formuoti naująjį Yan Jianbino veidą. Kitame etape naujasis veidas bus sujungtas su jo pažeista oda.

Visa procedūra bus padalinta į penkis etapus.

Dviejose pirmosiose fazėse bus formuojama vyro nosis. Chirurgai panaudos dalį jo šonkaulio kremzlės ir iš jos bei naujai sukurtos odos suformuos nosį.

Trečiojoje fazėje bus sukurtos naujos kraujagyslės ir arterijos.

Ketvirtoji fazė bus veido transplantacija. Penktasis etapas apims detalių dailinimą ir naujojo veido bruožų tikslinimą.

Pasak chirurgų, visas procesas užtruks mažiausiai dvejus metus.

Mergina jau džiaugiasi veidu

Kinijos medikai jau yra atlikę vieną panašų stebuklą. 17 metų merginai Xu Jianmei buvo užaugintas naujas veidas ant jos krūtinės. Ji veido neteko per gaisrą, būdama vos penkerių metų.

Pabudusi po operacijos paauglė suvokė pagaliau vėl turinti smakrą, akių vokus ir ausis. Pasak jos, pats nuostabiausias dalykas – po 12 metų pertraukos vėl galėti šypsotis.

Mergaitės tėvai negalėjo susimokėti už operaciją, bet medikai dar niekada nedarytą procedūrą pasisiūlė atlikti nemokamai.

Chirurgų komanda iš mergaitės kojos į krūtinę persodino kraujagyslę, o išplėsti odai naudojo vandens pripildytą balioną. Oda buvo tempiama tol, kol jos pakako suformuoti naujam veidui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.