Moteris atsisakė vaistų ir ŽIV bando įveikti sportuodama

Atsikrausčiusi gyventi į Londoną 21-erių Rožė užsiregistravo pas šeimos gydytoją. Jai buvo paskirtas bendras sveikatos patikrinimas su visais rekomenduojamais testais. Atlikus ŽIV testą paaiškėjo, kad jis teigiamas. Ką jauna moteris nusprendė daryti?

Rožė kupina vilčių įveikti ŽIV sveika gyvensena bei sportu arba gyventi su juo ilgai ir laimingai, nealindama organizmo vaistais.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Rožė kupina vilčių įveikti ŽIV sveika gyvensena bei sportu arba gyventi su juo ilgai ir laimingai, nealindama organizmo vaistais.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-19 15:31, atnaujinta 2018-01-21 02:33

Rezultatas šokiravo net medikus – moteris jauna, nepriklausanti rizikos grupei, narkotikų nevartojo, jokių operacijų ar kraujo perpylimų neturėjusi, lytinį gyvenimą pradėjusi palyginti vėlai – nuo 19 metų, turėjusi kelis nuolatinius partnerius.

Bent jau pati Rožė teigė, kad jos partneriai visuomet naudojo prezervatyvus, nes ji negalinti vartoti kontraceptinių tablečių. Moterį labiausiai baugino nežinia – kiek jai liko gyventi, ar likęs jos gyvenimas prabėgs ligoninėje, ar namuose.

Rožė neįsivaizdavo, ar kada nors galės turėti šeimą ir vaikų.

Ji atsisakė gerti ŽIV užsikrėtusiems pacientams medikų skiriamus vaistus, kuriais anksčiau buvo gydomi sergantieji vėžiu, bet vėliau išimti iš apyvartos kaip per daug stiprūs.

Iš Rožės aplinkos nedaug kas žino jos diagnozę. Nežino netgi jos šeima. Moteris bijo likti pasmerkta.

Rožė kupina vilčių įveikti ŽIV sveika gyvensena bei sportu arba gyventi su juo ilgai ir laimingai, nealindama organizmo vaistais. Ji netgi neatmeta galimybės sukurti šeimą, susilaukti vaikų ir viliasi, kad viruso savo kūdikiui neperduos, – juk ne visais atvejais jis perduodamas.

Parengė Rasita ANDRUŠKEVIČIŪTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.