Šokiruojančios animacijos – kaip keitėsi narkomanų veidai

Švietėjiška organizacija Rehabs.com, siekdama atkreipti visuomenės dėmesį, kaip siaubingai žmogų sužaloja narkotikai, paskelbė šokiruojančių GIF animacijų seriją. Kitaip nei įprasti „prieš“ ir „po“ atvaizdai, šios animacijos leidžia laipsniškai stebėti, kaip narkotikus vartojančio žmogaus veidas keičiasi laikui bėgant.

Per keletą metų priklausomo nuo narkotikų žmogaus veidas neatpažįstamai pasikeičia.<br>Rehabs.com nuotr.
Per keletą metų priklausomo nuo narkotikų žmogaus veidas neatpažįstamai pasikeičia.<br>Rehabs.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-27 14:00, atnaujinta 2018-01-20 12:17

Projekte parodyti 13 anoniminių asmenų, kurie metai po metų būdavo areštuojami dėl įvairių su narkotikais susijusių nusikaltimų. Šie vyrai ir moterys – priklausomi nuo įvairių rūšių kvaišalų, įskaitant metamfetaminą, kokainą, heroiną ir nuskausminamuosius.

Priklausomybė nuo narkotikų iš žmogaus gali atimti viską – draugus ir šeimą, namus ir gyvenimą. Šio proceso niekas neatspindi geriau, nei pačių priklausomųjų veidai.

Veiduose akivaizdžiai matyti šokiruojantis narkotikų, naikinančių žmogų, poveikis – odoje atsiveriančios žaizdos, prarandami dantys, baisios veido deformacijos ir pirmalaikis senėjimas.

Viename iš pavyzdžių matoma palyginti gražaus veido 33 metų moteris. Po dešimtmečio matome sunykusią, per anksti susenusią 43 m. moterį su stikline akimi ir žaizdota kakta.

32 m. vyras, sulaikytas už prekybą metamfetaminu, atrodo dvigubai vyresnis, nei jo biologinis amžius. Jis neturi dantų, nosis sulaužyta.

Vienas labiausiai stebinančių pavyzdžių – 23 m. moteris, priklausoma nuo nuskausminamųjų. Vos per vienerius metus moteris buvo sulaikyta mažiausiai 6 kartus. Vos po metų jos veidas yra subjaurotas, atviros žaizdos žioji ant kaktos, nosies ir smakro.

Paaiškinime rašoma, kad nuotraukos atspindi nebūtinai tiesioginį paties narkotiko poveikį. Žmogų subjauroja su narkotikais susijęs gyvenimo būdas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.