Išrasta piliulė, žarnyno dujas paverčianti šokolado aromatu

Prancūzai pasauliui padovanojo daugybę išskirtinių aromatų – nuo nuostabių kvepalų iki keisčiausių aromatų sūrių, tačiau vieno ekscentriško prancūzo išradimas gali nublokšti  visus juos  į užmarštį, rašo huffingtonpost.com.

65 metų Christianas Poinchevalis, atrodantis lyg Kalėdų Senelio brolis hipis, sukūrė piliulę, kuri paverčia žmogaus žarnyno dujas šokolado aromatu.<br>pilulepet.com nuotr.
65 metų Christianas Poinchevalis, atrodantis lyg Kalėdų Senelio brolis hipis, sukūrė piliulę, kuri paverčia žmogaus žarnyno dujas šokolado aromatu.<br>pilulepet.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:29 AM

65 metų Christianas Poinchevalis, atrodantis lyg Kalėdų Senelio brolis hipis, sukūrė piliulę, kuri paverčia žmogaus žarnyno dujas šokolado aromatu. Apie 15 eurų už 60 stebuklingųjų piliulių savo interneto parduotuvėje prašantis prancūzas jau tapo tikra įžymybe.

Reklamoje žadama, kad šie vaistai jums leis „pravėjuoti Naujuosius metus išdidžiu stiliumi“. Galima pasirinkti ir kitų solidžių aromatų kiekvieno skoniui: rožių ar žibuoklių. Taip pat galima įsigyti specialių miltelių, kurių įmaišius į jūsų augintinio ėdalą jis vėjuos kur kas mažiau.

Išradėjas pasakojo, kad sumanymas jam kilo po vienos vos tragiškai nesibaigusios vakarienės 2006 metais. „Po sočios vakarienės mes į orą paleidome tiek dujų, kad šalia restorane sėdintys žmonės buvo pasibaisėję. Vos neuždusome. Turėjau ko nors imtis“, – išradimo ištakas apibrėžė prancūzas.

Ch.Poinchevalis skyrė daug laiko tyrimams ir priėjo prie sėkmingų išvadų. „Kai buvome vegetarai, mūsų dujos kvepėdavo  į daržoves panašiu aromatu, tačiau kai perėjome prie mėsos, kvapas pasidarė siaubingas. Būtina išrasti tai, kas paverstų kvapą pakenčiamu“, – aiškino savamokslis išradėjas.

Prancūzo teigimu, jo piliulės nėra skirtos vien kvapui pakeisti, jos mažina žarnyno dujų kiekį ir pilvo pūtimą dėl tokių sudedamųjų dalių kaip pankoliai, jūrų dumbliai, augalų dervos, mėlynių uogos ar kakava.

„Vieni perka mano piliules, nes turi problemų dėl pilvo pūtimo, kiti tiesiog nori pralinksminti savo draugus, bet idėja patinka daugumai“, – gyrėsi keistuolis išradėjas. Jis pabrėžė, kad jo produktas ypač naudingas prie gausaus Kalėdų stalo.

Parengė Paulius Gritėnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.