Du kartus miręs vyras papasakojo, kas iš tiesų yra „anapus“

Vyras iš Švedijos teigia, kad per visą gyvenimą du kartus patyrė mirtį, tačiau tebegyvena iki šiol. Internetiniame interviu Sasha Elliasonas atskleidė, kokia buvo jo klinikinė mirtis. Vyras abu kartus miręs prabuvo apie 2 minutes.

S.Elliasono naujas gyvenimo tikslas – jį praleisti linksmai ir aplinkinių gyvenimus padaryti geresnius.<br>Reddit nuotr.
S.Elliasono naujas gyvenimo tikslas – jį praleisti linksmai ir aplinkinių gyvenimus padaryti geresnius.<br>Reddit nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2015, 8:22 AM, atnaujinta Mar 23, 2018, 2:00 PM

Jo pirmoji mirtis įvyko 2014-ųjų birželį, po motociklo avarijos, rašo „Daily Mail“.

S.Elliasonas antrą kartą trumpam numirė po kelių mėnesių, kai perdozavo nuskausminamųjų.

Jis prisipažino, kad visą gyvenimą buvo ateistas. Vyras miręs nejautė nieko išskyrus juodą tuštumą, kurioje nėra jokių minčių.

Pasak jo, tai buvo panašu į trumpą nusnūdimą be sapnų. Jis sužinojo apie savo klinikinę mirtį tik todėl, kad gydytojai privalėjo tai pasakyti.

S.Elliasono naujas gyvenimo tikslas – jį praleisti linksmai ir aplinkinių gyvenimus padaryti geresnius.

„Joks asmeninis pasiekimas mirus man neberūpės, – rašė vyras. – Vienintelis po mano mirties liksiąs dalykas – įtaka, kurią padariau tebegyvenantiems žmonėms.“

Jis atskleidė, kad du kartus ištikusi mirtis leido jam susitaikyti su žmogaus mirtingumu ir neišvengiama pabaiga.

„Tu turi suprasti, kas mirtis yra gyvenimo dalis, – teigė S.Elliasonas. – Tada suprasi, kad jos nereikia bijoti. Kai miršti, viskas baigiasi.“

Panašu į miegą

S.Elliasonas pernai metų birželio 25-ąją nesuvaldė motociklo ir iš greitkelio įvažiavo į statybų aikštelę. Jam lūžo kelis, blauzda ir kulkšnis.

Pasak vyro, skausmas buvo toks siaubingas, kad kūnas tarsi atsijungė dviem minutėms: nebuvo pulso, kvėpavimo ir sąmonės.

Antras S.Elliasono susidūrimas su mirtimi įvyko po operacijos. Jis pasakojo, kad jautė baisų skausmą, todėl išgėrė tiek nuskausminamųjų, kad pulsas nukrito iki 10 širdies dūžių per minutę. Vyro kvėpavimo sistema trumpam nustojo veikti.

„Abu kartus nebuvau šiame pasaulyje, – pasakojo jis. – Viskas buvo juoda. Panašus jausmas – nusnūdus. Trumpai užsnūsti, nieko nesapnuoji, o pabudęs jautiesi, kad praėjo daug laiko, nors iš tikrųjų miegojai tik apie 15 minučių.“

S.Elliasonas atskleidė, kad jis jautėsi taip, tarsi kažkas būtų įjungęs ar išjungęs šviesą.

Jis pridūrė, kad abi patirtys buvo gana panašios. Vienintelis skirtumas – tai, kad jis prisiminė kelias avarijos sekundes prieš aptemstant sąmonei.

S.Elliasonas taip pat abejoja žmonių pasakojimais, kuriuose jie teigia, kad klinikinės mirties metu buvo sąmoningi.

„Manau, kad jų smegenys buvo aktyvios, – sakė jis. – Jų potyriai buvo tiesiog sapnas.“

Nebesijaudina dėl mirties

Du kartus miręs vyras nebebijo gyvenimo pavojų, tačiau dėl šeimos ir draugų nustojo važinėtis motociklu.

S.Elliasonas „Reddit“ lankytojams atskleidė, kad buvimas ant mirties slenksčio dar nesulaukus 23-jų nepakeitė jo požiūrio į Dievą ir religiją.

„Visą gyvenimą buvau ateistas, bet dalis manęs tikėjosi, kad Dievas, dangus ar aukštesnė būtybė egzistuoja, – pasakojo vyras. – Tebesu ateistas. Dabar žinau, kad nėra Dievo ar dangaus. Bent jau man.“

Jis planuoja tapti organų donoru, kai ateis jo laikas. S.Elliasonas ruošiasi atiduoti visą savo kūną, kad padėtų kitiems.

„Manau, kad labai savanaudiška pasilikti organus sau, kai tau iš jų visiškai jokios naudos.“- teigė vyras.

Jis taip pat prisipažino, kad dabar mirties bijo dar mažiau, nei anksčiau.

„Dabar žinau, kad mirtis – ne blogiau, nei miegas, – sakė S.Elliasonas. – Kai miršti, tu tiesiog nustoji egzistuoti. Nėra nieko, dėl ko reiktų jaudintis.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.