Agnės Zuokienės patarimai, kokias dovanas nešti gydytojams

Po neapgalvoto leptelėjimo apie „sumaišytus" tuometinio Artūro Zuoko konkurento į Vilniaus mero postą Remigijaus Šimašiaus vaikus, Agnė Zuokienė kurį laiką nesireiškė socialiniuose tinkluose. Tačiau po mėnesį trukusios tylos aktyvi moteris vėl prabilo į visuomenę. A.Zuokienė paaiškino, kokiais būdais geriausia atsidėkoti gydytojams.

A.Zuokienė siūlo onkologams atsidėkoti nuodinga gėle.<br>D.Gražio nuotr.
A.Zuokienė siūlo onkologams atsidėkoti nuodinga gėle.<br>D.Gražio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:50 PM

„Manęs dažnai klausia, kaip padėkoti gydytojui. Yra įvairių būdų, ir bent jau aš visad stengiuosi pagalvoti ir apie slauges, anesteziologus ar kitus gydytojus, su kuriais lyg ir mažai „susiduri‘, tačiau jie yra labai svarbūs gydymo grandinėje. Manau, kad alkoholis, gėlės ar vokelis – nėra geriausios dovanos“, – parašė A.Zuokienė.

Kažkada, po itin rimto šeimos susidūrimo su liga, ji padovanojo personalui bilietų į teatrą. Pasak moters, medikai tokią dovaną prisimena lig šiol.

„Kaip bebūtų, matyt, mes dar ilgai vaduosimės iš „dovanų“, todėl siūlau kažką padovanoti pačiai ligoninei – įrėmintas gražias nuotraukas, kurias galima pakabinti koridoriuose, knygų – spausdintų ar audio. ir panašiai“, – dėstė A.Zuokienė.

Norint atsidėkoti onkologams, A.Zuokienės nuomone, geriausia padovanoti rausvai žydinčios gėlės rausvosios žiemės (Vinca rosea) vazoną ar lovelį – vidaus ar išorinėms palangėms. Kodėl būtent šios gėlės, kuri, be kita ko, yra nuodinga?

„Mat Vinca rosea yra stebuklingas (darantis stebuklus, nors labai toksiškas ligoniams) augalas onkologijoje.

Tai gali būti kovos su vėžiu simbolis, ypač gydant leukemiją, limfomas, inkstų, plaučių, akies, išplitusį krūties vėžį, daugybinę mielomą.

Taip, ji slopina imuninę sistemą, tačiau, deja, tokia kovos su vėžiu esmė – kas ką nugalės. Ir jei ne šita gėlelė, dar didžiulis klausimas, kaip būtų susiklosčiusi kova su vėžiu per paskutiniuosius 50 metų...“ – rašė A.Zuokienė.

„Aš jau pasitariau su gėlininkais – padarysiu pradžią ir, tikiuos, bus palaikančių. (tik, gink Dieve, niekas patys nevartokit šios gėlės žiedų ar lapų)“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.