Cistine fibroze sergantis šešiametis tapo interneto žvaigžde

Internete žaibiškai išpopuliarėjo vaizdo įrašas, kuriame šešiametis berniukas, sergantis cistine fibroze, demonstruoja, kaip kasdien yra priverstas gerti įvairius vaistus.

Jesse'is tebuvo dviejų savaičių, kai medikai jam diagnozavo cistinę fibrozę – ligą, dėl kurios plaučiai ir virškinamasis traktas pasidengia klampiomis gleivėmis.<br>Youtube nuotr.
Jesse'is tebuvo dviejų savaičių, kai medikai jam diagnozavo cistinę fibrozę – ligą, dėl kurios plaučiai ir virškinamasis traktas pasidengia klampiomis gleivėmis.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 10:20 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:02 AM

Šešiametis Jesse'is Jamesas O’Brianas nemėgsta gerti vaistų, tačiau jo mama nufilmavo ir įkėlė į „Facebook“, kaip berniukas nugali save ir vienu metu išgeria devynias tabletes – kasdieninę savo vaistų dozę.

Žmones sužavėjo berniuko ryžtas kovoti su liga, ir jie ėmė dalintis šiuo trumpu vaizdeliu. Nuo to laiko, kai vaiko mama, 37 metų Heidi O’Brian, internete įkėlė šį vaizdo įrašą, filmuką peržiūrėjo šimtai tūkstančių žmonių iš viso pasaulio.

Toks populiarumas nudžiugino vaiką.

„Aš tikrai laimingas, kad tiek daug žmonių tai pamatė“, – džiūgavo Jesse'is, o jo mama interneto portalui metro.co.uk pridūrė, kad vaikas visada svajojo tapti įžymiu.

Heidi džiaugėsi sulaukusi daugybės tėvų skambučių, kurie teigė, kad Jesse'io ryžtas gerti neskanias piliules padrąsino ir kitus vaikus vartoti jiems būtinus vaistus.

Jesse'is tebuvo dviejų savaičių, kai medikai jam diagnozavo cistinę fibrozę – ligą, dėl kurios plaučiai ir virškinamasis traktas pasidengia klampiomis gleivėmis. Nuo to laiko vaikas turi nuolat vartoti vaistus.

Visgi varginanti prievolė kasdien gerti tabletes Jesse'į iš Safolko grafystės rytų Anglijoje dabar pavertė tikra žvaigžde.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.