Sustojusią motinos širdį prižadino trijų mėnesių kūdikis

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Holli Cheung (36 m.) sunkiai susirgo po to, kai ją pakirto retas virusas. Jis paveikė jos širdį. Moters būklė darėsi kritinė. Tačiau tada atsitiko stebuklas – ji ėmė sparčiai sveikti, kai medikai leido šalia jos gulėti vos trijų mėnesių Holli sūneliui.

Gydytojai buvo priblokšti, kai leidę Holli sūneliui Jordanui miegoti šalia mamos pastebėjo, kad moters širdis vėl pradeda normaliai plakti.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Gydytojai buvo priblokšti, kai leidę Holli sūneliui Jordanui miegoti šalia mamos pastebėjo, kad moters širdis vėl pradeda normaliai plakti.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Holli su sūnumi Jordanu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Holli su sūnumi Jordanu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Holli su sūnumi Jordanu ir vyru Jasonu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Holli su sūnumi Jordanu ir vyru Jasonu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

May 30, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 5:42 PM

Gulėdama ligoninėje Holli kovojo dėl savo gyvybės. Situacija atrodė tikrai prasta, medikai manė, kad vienintelė išeitis, padėsianti išgelbėti moters gyvybę – širdies transplantacija. Birmingamo Karalienės Elžbietos ligoninės gydytojai buvo priblokšti, kai leidę Holli sūneliui Jordanui miegoti šalia mamos pastebėjo, kad moters širdis vėl pradeda normaliai plakti.

Pirmuosius Holli pagerėjimo ženklus medikai pastebėjo po to, kai Jordanui buvo leista dešimt dienų miegoti šalia savo motinos. „Nėra abejonių, kad mano kūdikis mane išgelbėjo. Nežinau kaip, tačiau jis sugebėjo pažadinti mano širdį. Negaliu paaiškinti to, kas atsitiko. Viskas, ką žinau – tai, jog gydytojai, atėję mane apžiūrėti, pamatė, kad sveikstu“, – po to sakė Holli.

Holli pasijuto blogai Naujųjų metų dieną, kuomet pervystydama savo vaikelį nualpo. Be to, kurį laiką ji kentėjo galvos skausmus. Galiausiai moteris kreipėsi į savo šeimos gydytoją. Tačiau jis nusprendė, kad Holli negalavimai greičiausiai susiję su miego trūkumu. Moteris patraukė namo.

Praėjus vos valandai po apžiūros moteris nualpo antrą kartą. Ji buvo skubiai nugabenta į ligoninę Oxforde. „Man patarė važiuoti namo pailsėti, o po valandos pasijutau blogai. Laikiau kūdikį ant rankų ir nualpau. Kai atsipeikėjau, aplink mane buvo greitosios pagalbos medikai ir mano vyras Jasonas. Jie nešė mane ant neštuvų į greitosios automobilį“, – pasakojo Holli.

Ligoninėje Holli buvo diagnozuotas širdies raumens uždegimas, kuris atsirado dėl reto viruso. Ligoninėje jai sustojo širdis ir medikai net 45 kartus turėjo panaudoti defibriliatorių, kad ji pradėtų vėl plakti. Suvokę, kokia sunki Holli būklė, gydytojai ją pervežė į Karalienės Elžbietos ligoninę. Tačiau čia jai ir vėl sustojo širdis.

Galiausiai medikams pavyko stabilizuoti moters būklę, tačiau ji visą laiką buvo prijungta prie aparatų, kurie padėjo pumpuoti kraują. Tačiau taip ji galėjo išbūti ne ilgiau nei dvi savaites.

„Jaučiausi tarsi sapnuočiau. Prisimenu nedaug, viską mačiau it per miglą. Tačiau jaučiau, kad mano šeimos nariai laikė mane už rankos“, – sakė Holli.

Po kelių dienų moteris pabudo, tačiau negalėjo kalbėti. Ji paprašė rašiklio, kad galėtų bent kelis žodžius parašyti savo artimiesiems. „Negalėjau patikėti, kad taip atsitiko man. Sunkiausia man buvo nematyti šalia vaiko. Iki tol maitinau jį krūtimi, perrengdavau, nuolat laikydavau ant rankų. Negaliu net apibūdinti skausmo, kurį tuomet jaučiau“, – prisiminė Holli.

Norėdami padėti moteriai jos šeimos nariai nukabino visą jos palatą Jordano nuotraukomis. Po dešimties dienų medikų komanda atėjo pasikalbėti su Holli apie jos perspektyvas. Jie netgi įtraukė ją į žmonių, laukiančių širdies donoro, sąrašą.

Holli vyras Jasonas, norėdamas bent kiek praskaidrinti jos nuotaiką, tądien į ligoninę atėjo su jų sūnumi. Medikai leido vaikui bent kelias valandas pamiegoti šalia mamos. Tą naktį jos širdis vėl pradėjo plakti pati. Po dviejų savaičių Holli buvo atjungta nuo širdies plakimą palaikančių aparatų.

„Nežinau, kas atsitiko, bet neabejoju, kad tai dėl Jordano. Žmonės sako, kad mane pažadino motiniška meilė. Jis padėjo man kovoti, privertė sutelkti visas jėgas tam, kad pasveikčiau“, – sakė Holli.

Praėjus trims mėnesiams moteris buvo išleista namo ir dabar ji renka pinigus Karalienės Elžbietos ligoninės intensyviosios priežiūros skyriui lėšas, tikindama, jog taip nori atsidėkoti jai gyvybę išgelbėjusiems medikams.

Parengė Ana Daukševič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.