Galvą persodinti sutikęs rusas skrenda pas Daktarą Frankenšteiną

Medikai jį vadina šarlatanu, o vienam jaunam rusui jis atrodo lyg stebukladaris. Neurochirurgas pasirengęs atlikti pirmąją galvos persodinimo operaciją. Tik pirma turės įtikinti mokslininkus.

30 metų vyras šią savaitę skris į Jungtines Valstijas, kur susitiks su Daktaru Frankenšteinu pravardžiuojamu gydytoju.
30 metų vyras šią savaitę skris į Jungtines Valstijas, kur susitiks su Daktaru Frankenšteinu pravardžiuojamu gydytoju.
Italas neurochirurgas S.Canavero pasirengęs padovanoti naują gyvenimą ir kūną rusui V.Spiridonovui, bet medikai abejoja, ar tokia operacija pavyks.
Italas neurochirurgas S.Canavero pasirengęs padovanoti naują gyvenimą ir kūną rusui V.Spiridonovui, bet medikai abejoja, ar tokia operacija pavyks.
Taip atrodė S.Canavero sukurtas beždžionės galvos persodinimo modelis.
Taip atrodė S.Canavero sukurtas beždžionės galvos persodinimo modelis.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Jun 11, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:53 AM

Rusas Valerijus Spiridonovas sutiko būti bandomuoju triušiu – dalyvauti galvos persodinimo operacijoje ir tapti italo neurochirurgo Sergio Canavero pacientu.

30 metų vyras šią savaitę skris į Jungtines Valstijas, kur susitiks su Daktaru Frankenšteinu pravardžiuojamu gydytoju. Pastarasis pasiryžęs atlikti neįtikėtinai sudėtingą operaciją ir persodinti V.Spiridonovo galvą į kitą kūną.

Nuo vaikystės paralyžiuotas ir neįgaliojo vežimėlyje sėdintis vyras tikisi pradėti naują gyvenimo etapą, yra pasiryžęs sumokėti 15 mln. dolerių (13,27 mln. eurų) ir jam nė motais kritikų nuomonė. Medikai teigia, kad S.Canavero metodai niekada netikrinti ir atitrūkę nuo realybės, todėl gultis po šio chirurgo skalpeliu yra tas pat, kas tiesiog nusižudyti.

„Skrendu į Niujorką ir tada keliausiu į Anapolį, kur su gydytoju S.Canavero dalyvausiu konferencijoje, – sakė V.Spiridonovas. – Mes kartu lipsime ant scenos, tai bus jungtinis pristatymas.“

„Labai tikiuosi, kad kelionė ir dalyvavimas konferencijoje padės pagarsinti šios operacijos idėją, įtikins medikus ir mes gausime mokslininkų bendruomenės paramą“, – sakė operacijai pasiryžęs vyras.

Chirurgas tikisi, kad V.Spiridonovo galvą pavyks persodinti į sveiko vyro kūną po dvejų metų, – iki tol dar reikia atlikti tyrimų. Galvos persodinimo operacija būtų medicinos sensacija.

„Aš neskubu gultis ant operacinio stalo, tačiau jei viskas vyks pagal mūsų planą, ši operacija įvyks jau 2017-aisiais, – aiškino rusas. – Kur ji bus atliekama, daug nulems tai, kaip pasiseks ši konferencija. Norėtume, kad operacija būtų daroma JAV.“

V.Spiridonovas yra paralyžiuotas, jo raumenys atrofavęsi, todėl vyras sunkiai juda, valgo ir kvėpuoja. Įprastai žmonės, turintys tokią ligą, negyvena, suaugusio žmogaus amžiaus sulaukia tik 10 proc. ligonių.

Vis dėlto pats V.Spiridonovas teigia, kad operacija jam nebus vien išsigelbėjimas.

Jis save mato kaip mokslininką, kuris nori prisidėti prie pažangos.

Vyras teigia, kad gulsis ant operacinės stalo tiktai tada, kai bus atlikta papildomų tyrimų su negyvų žmonių kūnais.

„Aš tikrai neinu iš proto ir neskubu atiduoti galvos“, – aiškino V.Spiridonovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.