12 neįtikėtinų skausmo priežasčių. Kaip atsikratyti?

Skausmas – tai kūno signalas, jog kažkas yra ne taip. Jeigu jaučiate skausmą be jokios paaiškinamos priežasties – nepatyrėte traumos, nesergate – greičiausiai skausmo priežastis yra psichosomatinė. Tai reiškia, jog jis atsiranda dėl psichologinių problemų, išgyvenimų. Sužinokite, kodėl jums pasireiškia skausmai.

Neįtikėtinos skausmo priežastys.<br>123rf nuotr.
Neįtikėtinos skausmo priežastys.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:48 PM

Galvos skausmas

Jeigu nuolatos patiriate stresą, užsikraunate sau daugiau darbų, nei reikėtų – nenustebkite, kad jums skauda galvą. Geriausias būdas atsikratyti šio nemalonaus jausmo – atsipalaiduoti. Tam puikiai tinka meditacija, joga. Būtina stebėti savo emocinę būseną, nusiraminti ir galvos skausmai kaip mat išnyks.

Kaklas

Atrodytų keista, tačiau kaklo skausmai gali kankinti tuomet, jeigu jaučiate kaltės jausmą ir negalite sau atleisti. Norėdami atsikratyti kaklo skausmo turite susitaikyti su savimi, su jus supančiu pasauliu ir netrukus nemalonus jausmas dings.

Pečiai

Kai kurie specialistai tvirtina, kad pečių skausmai gali atsirasti dėl jus užgriuvusių darbų, pareigų, problemų. Geriausias būdas pašalinti šį skausmą – pasidalinti savo nerimu su artimaisiais, nekrauti visko „į save“.

Viršutinė nugaros dalis

Ši sritis atsakinga už meilės jausmą. Saviugdos specialistai tvirtina, kad skausmas nugaros viršuje atsiranda tuomet, jei nesijaučiate mylimas. Geriausias „vaistas“ nuo šio skausmo – peržiūrėti savo santykius su kitais žmonėmis, atsikratyti neigiamos energijos.

Apatinė nugaros dalis

Ši kūno dalis atsakinga už finansines problemas. Todėl, jei esate nepatenkinti savo finansine padėtimi, nenustebkite, kad jums skaudės apatinę nugaros dalį. Jeigu dėl savo finansinės padėties nerimstate ne tik dieną, bet ir naktį, uždirbate mažai arba labai daug išleidžiate, smarkiai rizikuojate savo sveikata.

Alkūnės

Alanas Vogel žurnale „Psychology Today“ sakė, kad alkūnės atspindi jūsų santykį su išoriniu pasauliu. Jeigu jums sunku jį priimti, prasideda skausmai. Vienintelė išeitis – susitaikyti, atrasti kompromisą ir negalavimai pasitrauks.

Rankos

Rankos – kūno dalis, kuria liečiate, jaučiate viską aplinkui. Todėl, jei atsiranda rankų skausmai, tai gali reikšti, jog nepakankamai bendraujate su kitais žmonėmis, neturite ryšio su jais. Kita vertus, tai taip pat gali reikšti, kad tai darote per intensyviai. Todėl nepamirškite – visur turi būti saikas.

Klubai

Klubai atsakingi už judėjimą į priekį, ateitį. Nebijokite permainų, drąsiai žvelkite į ateitį, priimkite iššūkius ir klubų skausmai išnyks. Būkite lankstūs, mokėkite prisitaikyti prie naujovių.

Keliai

Jei jums skauda kelius, tai gali reikšti, jog turite problemų su savigarba. Galimai nepagrįstai save menkinate arba atvirkščiai – išaukštinate. Rytų medicinos specialistas Michelis Laurence tikina, kad geriausias „gydymas“ šiuo atveju – meilė sau bei pamatuotas savikritiškumas.

Blauzdos

Šioje vietoje yra sukoncentruotas pasipiktinimas bei pavydas. Gydytoja Laura Perry pataria atsisakyti neigiamų emocijų ir gyventi taikoje su pasauliu. Tuomet blauzdų skausmai turėtų išnykti.

Kulkšnis

Skausmas šioje srityje gali reikšti, kad nesugebate atsipalaiduoti ir džiaugtis šia akimirka. Savęs pažinimo knygų autorė Julija Douglas pataria džiaugtis gyvenimu ir neatsisakyti nusipelnytų laimėjimų.

Pėdos

Jeigu jums skauda pėdas, pats laikas išmokti nesusikoncentruoti vien tik į blogus įvykius, nesėkmes. Kalifornijos psichologas Adaobi Anidzhey teigia, jog tokiu atveju reikia išmokti džiaugtis bent mažiausiais laimėjimais, įžvelgti pozityvius dalykus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.