Mergina prakaitavo taip gausiai, jog net metė darbą

Britė Esme De Silva (25 m.) kenčia nuo itin gausaus prakaitavimo. Ne vienerius metus su šia problema susidurianti mergina jautėsi taip blogai, kad metė savo darbą, mat iš jos buvo nuolatos šaipomasi.

Praėjusiais metais gausus prakaitavimas Esmei sukėlė nepakeliamą diskomfortą.<br>123rf nuotr.
Praėjusiais metais gausus prakaitavimas Esmei sukėlė nepakeliamą diskomfortą.<br>123rf nuotr.
Gausus prakaitavimas merginą varė į neviltį.<br>123rf nuotr.
Gausus prakaitavimas merginą varė į neviltį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 5, 2015, 9:41 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 9:09 PM

Esmė gėdijosi eiti į darbą. Į ją nuolatos buvo spoksoma, jai teko išgirsti ne vieną piktą komentarą dėl turimo sveikatos sutrikimo – pernelyg gausaus prakaitavimo. Su šia problema Esme susidūrė dar paauglystėje, tačiau kuo toliau, tuo situacija tik blogėjo.

„Su laiku tapau tiesiog paranojiška. Man atrodė, kad visi aplinkui mane apkalba. Prisimenu, mokykloje susilaukiau nemažai pašaipų dėl pernelyg gausaus prakaitavimo. Mokyklinę uniformą skalbiau kasdien. Be to, kuprinėje visuomet turėjau dezodorantą, kvepalus ir švarius rūbus, kuriuos galėčiau persirengti“, – pasakojo Esme.

Tinkamų drabužių parinkimas merginai kėlė labai daug nepatogumų. Mat pasirinkus rūbus iš sintetinių audinių, jos problema tapdavo tik didesnė. „Tai buvo tikras košmaras. Rasti tinkamų audinių rūbus buvo sudėtinga, o jei nusipirkdavau sintetinių, prakaitavimas tik padidėdavo“, – prisiminė mergina.

Praėjusiais metais gausus prakaitavimas Esmei sukėlė nepakeliamą diskomfortą. Ji pasiryžo pusei metų išeiti iš darbo, nes tiesiog nebegalėjo ištverti patiriamo streso dėl ją kamuojančio sveikatos sutrikimo.

Jos pasitikėjimas savimi galutinai subliuško. Ilgalaikiai santykiai su vaikinu sugriuvo. „Negalėjau galvoti apie nieką daugiau, tik apie tai, kad prakaitas matosi ant mano drabužių, rankų, net veido“, – pasakojo Esme.

Daugelį metų ji lankėsi pas gydytojus, kurie siūlė išbandyti vis kitus būdus, kaip išvengti šios nemalonios problemos, bet niekas nepadėjo. Ji jautėsi beviltiškai.

„Man siūlė išbandyti botokso injekcijas, tačiau apie tai nenorėjau nė galvoti“, – sakė mergina. Galiausiai vienas draugas patarė jai įsigyti antiperspirantą, kuris naudojamas prieš miegą tam, kad išliktų ant kūno visą naktį.

Neįtikėtina, bet šis, atrodytų, paprastas būdas padėjo. Prakaitavimas nebebuvo toks gausus ir mergina pagaliau atsikvėpė. Tiesa, į darbą grįžti ji nepanoro. Susirado tokį, kuriame jai nereikia būti nuolatos, gali dirbti iš namų.

Netrukus mergina susirado ir naują mylimąjį. „Pagaliau galiu bent truputį atsipalaiduoti ir nemąstyti visą laiką tik apie tai, kaip atrodau ir kvepiu. Prakaitavimas tapo mažesnis. Be abejo, aš vis dar neatsikračiau įpročio patikrinti, ar ant rūbų, kūno nesimato prakaito, tačiau nustojau būti paranojiška“, – pasakojo Esme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.