Dėmėta kale vadinta mergina: „Esu apgamuota ir tuo didžiuojuosi“

Ciera Swaringen (19 m.) iš Šiaurės Karolinos ilgą laiką kentė patyčias dėl to, jog visą jos kūną dengia apgamai. Tačiau sulaukusi pilnametystės ji pagaliau sugebėjo pamilti save tokią, kokia yra. Dabar mergina tikina: „Esu kitokia ir tuo didžiuojuosi“.

Apgamai dengia daugiau nei du trečdalius Cieros kūno.
Apgamai dengia daugiau nei du trečdalius Cieros kūno.
Ciera su šeima.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ciera su šeima.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ciera gausybę apgamų turi nuo vaikystės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ciera gausybę apgamų turi nuo vaikystės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Cieros kūnas nusėtas apgamais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Cieros kūnas nusėtas apgamais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Cieros kūnas nusėtas apgamais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Cieros kūnas nusėtas apgamais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

2015-08-18 17:14, atnaujinta 2017-10-20 01:07

Gimus Cierai, jai buvo nustatyta reta būklė – ant viso jos kūno galima rasti tiek mažų, tiek labai didelių apgamų. Tokie atvejai pasitaiko vos vienam iš pusės milijono žmonių. Mergina visą gyvenimą kentėjo nuo patyčių, ypač ji buvo užgauliojama mokykloje. Tačiau galiausiai išmoko pasakyti, kad kiekvienas gimsta kitoks ir nieko nėra tame blogo.

Apgamai dengia daugiau nei du trečdalius Cieros kūno. Didžiausi apgamai dengia merginos bambą ir šlaunis. Dėl jų mergina patyrė ne vieną gyvenimo smūgį. „Pamenu, kai kartą lipant iš mokyklinio autobuso, vaikinai mane išvadino dėmėtu šunimi. Tai užgavo mano pasitikėjimą savimi. Jaučiausi taip, it kažkas su manimi negerai“, – pasakojo Ciera.

Mergina pripažįsta su laiku išmokusi nekreipti dėmesio į piktus komentarus. Ji suvokė, jog daugelis tyčiojasi iš jos, nes matyti tiek apgamų jiems buvo neįprasta.

Ciera džiaugiasi, kad pakeisti požiūrį į save jai padėjo tai, jog gyveno mažame miestelyje. Be to, ją labai palaikė jos šeima. „Mūsų miestelyje yra vos 600 gyventojų ir daugelis jų žino apie mano apgamus, kad tokia gimiau. Jie mane suprato. Prisimenu, kai pradėjau lankyti mokyklą, mama man pasakė, kad mano apgamai – tai angelo bučiniai, ir tai man padėjo“, – sakė Ciera.

Merginos tėtis visuomet stengėsi apginti savo dukterį, jei kas nors siekė ją įžeisti.

Cieros tėvai Davidas ir Julie vos gimus dukrai nuvežė ją į gydymo įstaigą ištirti apgamus. Tačiau jiems buvo pasakyta, kad apgamai nekelia pavojaus mergaitės sveikatai. Davidas ir Julie tikina esantys sužavėti savo dukros stiprybe. „Ji yra jauna graži mergina, nuostabi asmenybė ir mes ją labai mylime“, – sakė Cieros mama.

Nors Ciera norėjo pašalinti savo apgamus, tačiau tam nebuvo jokios galimybės. Mat jų paprasčiausiai yra per daug ir bėgant laikui jie tik didėja. „Mano apgamai nuolat didėja, tačiau tikiuosi, jog pasibaigus paauglystei jie nustos plėstis“, – sakė Ciera.

Dėl turimų apgamų mergina turi būti labai atsargi, nes praleidusi per daug lako saulėje ji rizikuoja susirgti odos vėžiu. „Kremas nuo saulės yra geriausias mano draugas. Nors vis dar galiu dėvėti trumpus šortus ir marškinėlius, visuomet turiu įsitikinti, kad nekeliu grėsmės savo sveikatai, todėl naudoju apsaugines priemones“ – pasakojo mergina.

Ciera ieškodama informacijos apie savo būklę, aptiko grupę žmonių socialiniame tinkle „Facebook“, kurioje žmonės, susidūrę su panašia problema dalijasi savo patirtimi ir išgyvenimais. „Tai man padėjo suprasti, kad aš ne viena tokia šiame pasaulyje“, – pasakojo Ciera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.