Gydytojai iš merginos lūpos ištraukė didžiulę kirmėlę

Gydytojai iš merginos lūpos ištraukė kirminą<br>Youtube nuotr.
Gydytojai iš merginos lūpos ištraukė kirminą<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-19 13:28, atnaujinta 2017-10-19 23:25

Jaunai merginai gydytojai iš lūpos turėjo pašalinti kirmėlę. Dėl kelių centimetrų dydžio gyvio jos lūpa buvo baisiai ištinusi. Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota procedūra, prieš kurį laiką buvo patalpinta „Youtube“ puslapyje ir netrukus sulaukė daugiau nei pusės milijono peržiūrų.

Kaip merginos lūpoje apsigyveno kirmėlė nėra iki galo aišku. Spėjama, kad ji kenčia nuo retos burnos infekcijos, dėl kurios jos burnos ir nosies audiniuose apsigyvena musių lervos.

Pastarosios minta gyvais ir negyvais žmogaus audiniais. Užsikrėsti parazitais didesnę tikimybę turi gyvenantys skurdžiomis sąlygomis, nešvaroje arba susižeidę veidą. Liga taip pat labiau paplitusi šiltesniuose kraštuose.

Tokios infekcijos yra pavojingos gyvybei, nes lervos gali nukeliauti iki smegenų ir jas pažeisti. Skaičiuojama, kad 8 procentai visų užsikrėtimų panašaus tipo parazitais baigiasi mirtimi.

Tiesa, toks vaizdas, kokį galima pamatyti įraše, yra labai retas. Paprastai taip atsitinka tuomet, kai užsikrečiama susižeidus veidą. Tačiau kai kurių rūšių musių lervos gali prasiskverbti ir į sveiką odą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.