Internetą užkariavo rando, išgelbėjusio vaiko gyvybę, nuotrauka

Motinos ir kūdikio nuotrauka, kurioje vos trijų dienų naujagimis guli šalia moters rando, likusio po Cezario pjūvio, užkariavo milijonus širdžių. Britė fotografė Helen Aller (29 m.) nusprendė pasidalinti itin atvira neįvardijamos mamos nuotrauka, nors pati yra nėščia ir baisiausiai bijo Cezario pjūvio.

Nuotrauka, užkariavusi internetą.<br>Facebook nuotr.
Nuotrauka, užkariavusi internetą.<br>Facebook nuotr.
Nuotrauka, užkariavusi internetą.<br>Facebook nuotr.
Nuotrauka, užkariavusi internetą.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 20, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 6:29 PM

„Fotografavau šią moterį likus kelioms savaitėms iki gimdymo ir ji man sakė, kad labai baiminasi Cezario pjūvio. Vieną dieną ji nuėjo į darbą, tačiau iš ten turėjo būti skubiai nugabenta į gydymo įstaigą, kur jai atlikta operacija.

Vėliau ji paprašė manęs nufotografuoti ją su kūdikiu po baisiausio jos gyvenimo košmaro, nes dėl prasidėjusių komplikacijų jos vaikelis galėjo neišgyventi“, – pasakojo fotografė.

Helen sakė esanti šokiruota, kad sulaukė tiek daug neigiamų atsiliepimų po savo nuotrauka. „Sulaukiau labai nemalonių laiškų, kuriuose esu išvadinta baisiausiais žodžiais“, – sakė Helen.

Fotografė pripažino, jog nuotraukoje pavaizduota moteris taip pat nesitikėjo, kad jos ir vaiko atvaizdas sulauks tiek dėmesio. „Manau, ji buvo šokiruota. Džiaugiuosi, kad jos vyras ją labai palaiko. Jis sakė, kad didžiuojasi savo moterimi“, – pasakojo Helen.

Nufotografuoti vaiką, gulintį šalia neseniai užsiūtos motinos žaizdos, buvo Helen idėja. Iš pradžių ji padarė kelias vaiko nuotraukas, tačiau nusprendė atskleisti daugiau – parodyti motinos baimę ir iškentėtą skausmą.

Tiesa, netrukus po to, kai paviešino nuotrauką, fotografė sulaukė lavinos neigiamų komentarų dėl to, kad vaikas guli būtent tokioje vietoje.

Iš pradžių Helen neplanavo platinti nuotraukos internete, bet tam ją įkalbėjo kolegos fotografai. „Įprastai mano nuotraukas pamato maždaug šimtas žmonių, o šį kartą ją išvydo daugiau nei 11 milijonų žmonių. Kai kurie sakė, kad taip prašausi dėmesio“, – sakė Helen.

Fotografė pripažino, kad kai kurios motinos po nuotrauka pasidalino savo patirtimi ir ją pačią tai padrąsino. „Nuotrauka pasirodė graži daugeliui žmonių, tačiau svarbiausia, kad moterys, kurioms buvo atliktas Cezario pjūvis, suprato, ką norėjau parodyti.

Ne vienai jų nuotrauka pasirodė labai graži, juolab tai, kaip buvo parodyta žaizda. Viena motinų netgi rašė visuomet nemėgusi savo turimo rando, tačiau išmokusi jį pamilti, nes suvokia, jog tai jos vaiko atėjimo į pasaulį žymė“, – sakė Helen.

Tiesa, fotografė ir toliau teigia bijanti, jog trečiojo jos gimdymo metu gali prireikti Cezario pjūvio. Šiuo metu ji jau augina du vaikus – septynerių Drew ir šešerių Ocean. Ankstesnių gimdymų metu Cezario pjūvio neprireikė, visgi aštuntą mėnesį nėščia Helen baiminasi, kad trečias kartas gali būti ne toks sėkmingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.