Keista alergija: jautrumas telefonams moterį padarė neįgalią

Prancūzijos teismas nurodė skirti moteriai neįgalumo išmokas, nes ji teigia turinti alergiją visiems elektroniniams įrenginiams. Moteris tikina esanti alergiška net mobiliajam telefonui.

Prancūzei skirta neįgalumo išmoka dėl alergijos mobiliam telefonui.<br>123rf nuotr.
Prancūzei skirta neįgalumo išmoka dėl alergijos mobiliam telefonui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-28 14:45, atnaujinta 2017-10-18 11:51

Į teismą kreipėsi 39 metų Marine Richard. Išgirdusi teismo sprendimą ji džiaugėsi, jog įvyko proveržis ir dabar visi, kenčiantys nuo padidėjusio jautrumo elektromagnetiniams įrenginiams, gali jaustis saugesni.

Nors ši būklė daugelyje šalių nėra pripažįstama liga, taip pat ir Prancūzijoje, tačiau kenčiantys nuo jos tikina, kad padidėjęs jautrumas elektromagnetiniams įrenginiams griauna jų gyvenimą.

Tiesa, mokslininkai neranda jokių įrodymų, kad televizorius ar mobilusis telefonas iš tiesų gali sukelti galvos skausmą, raumenų dilgčiojimą, nuovargį, pykinimą ar padažnėjusį širdies plakimą.

Marine ilgą laiką dirbo radijo laidų prodiusere, tačiau galiausiai persikraustė į pietų Prancūzijos kalnus, kur nėra elektros, o vandenį tenka semtis iš šulinio.

Praėjusį mėnesį Prancūzijos Tulūzos miesto teismas nusprendė, kad ji gali reikalauti neįgalumo išmokos dėl savo būklės. Išmoka tikrai ne menka – 800 eurų kiekvieną mėnesį. Ją moteris gaus ateinančius tris metus.

Teismas nutarė, kad turimi simptomai neleidžia Marine toliau dirbti savo darbo, todėl jai turėtų būti skirta išmoka.

Moters advokatas įsitikinęs – šis sprendimas taps precedentu kreiptis į teismą tūkstančiams prancūzų, kurie kenčia nuo padidėjusio jautrumo elektromagnetiniams įrenginiams.

Pasaulio sveikatos organizacija pripažįsta, jog padidėjęs jautrumas elektromagnetiniams įrenginiams yra medicininė būklė, tačiau pažymi, jog tam nėra jokių mokslinių įrodymų.

Švedijoje ir Vokietijoje ši būklė priskiriama prie profesinių ligų. Tačiau didžioji dalis priskiria šią būseną ne prie ligų, o prie baimių. Jų įsitikinimu, žmonės gali jausti blogai dėl to, jog yra įsitikinę, esą elektromagnetiniai įrenginiai neigiamai veikia jų sveikatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.