Kodėl į ausį verta dėti svogūną?

Svogūnus galima naudoti įvairiai – ne tik maistui pagardinti, bet ir siekiant išvengti ligų. Nors tuo patikėti nelengva, tačiau svogūnas padeda kovoti su peršalimu ar gripu.

Svogūnus galima naudoti įvairiai.<br>123rf nuotr.
Svogūnus galima naudoti įvairiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2015, 7:21 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 7:45 PM

Jei jums skauda ausį, pasinaudokite šiuo senu triuku, kuris jums padės atsikratyti skausmo. Pasiimkite svogūną, supjaustykite jį ir išimkite jo viduriuką. Tuomet įsidėkite svogūno gabalėlį į ausį prieš miegą. Ryte turėtumėte pasijusti geriau.

Svogūnas padeda ne tik efektyviai pašalinti susikaupusią sierą, bet ir sumažinti ausies skausmą, atsiradusį dėl uždegimo. Svogūnai tokiu būdu naudojami plačiai kinų medicinoje jau daugelį metų. 

Svogūną galima dėti taip pat ant pėdų. Dėl turimų antibakterinių savybių jis padeda sunaikinti ant pėdų esančius virusus ir bakterijas.

Fosforo rūgštis, dėl kurios be kito ko pravirkstate pjaustydami svogūną, patenka į kraujotaką ir padeda išvalyti organizmą. Tuo pačiu tampate atsparesnis virusams ir bakterijoms.

Todėl įsidėti svogūną į kojines prieš miegą gali būti labai naudinga. Tai labai pigus būdas padėti sau, o jo teikiama nauda nusveria nemalonaus kvapo sukeliamą diskomfortą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.