Norėdama sulieknėti gėrė žaliąją arbatą: rezultatai gąsdinantys

Gerti žaliąją arbatą yra sveika ir tai žino daugelis. Tačiau nereikia pamiršti taisyklės, jog visur turi būti saikas. Didžiojoje Britanijoje gyvenanti paauglė šios taisyklės nepaisė. Norėdama sulieknėti ji išgerdavo net kelis žaliosios arbatos puodelius per dieną, kol galiausiai merginai buvo pažeistos kepenys.

Lieknėjimas britų paauglei baigėsi blogai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Lieknėjimas britų paauglei baigėsi blogai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 3:16 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 2:47 AM

Lieknėjimas britų paauglei baigėsi blogai – ji atsidūrė ligoninėje. Maža to, paauglės oda įgijos geltoną atspalvį. Gydytojai perspėja, jog besaikis žaliosios arbatos gėrimas gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų.

Šešiolikmetės istorija buvo išspausdinta „British Medical Journal“ leidinyje, kuriame aiškinama, kaip iki tol sveikai buvusiai merginai pasireiškė ūmaus hepatito ir pažeistų kepenų simptomai. 

Mergina nevartojo jokių vaistų, taip pat nebuvo niekur išvykusi iš šalies. Pastaruosius tris mėnesius paauglė gėrė žaliąją arbatą, kurią užsisakė internetu.

Iš pradžių ji pajuto pilvo skausmus, ją pradėjo pykinti. Gydytojas nustatė, jog merginai prasidėjo šlapimo takų infekcija. Tačiau simptomai tik stiprėjo, kol galiausiai paauglė atsidūrė skubios medicinos pagalbos skyriuje.

Paauglė paaiškino, jog žaliąją arbatą gėrė norėdama numesti svorio. Esą ji girdėjo, kad žalioji arbata šiuo atveju – puikus pagalbininkas.

„Nusipirkau internete kelias pakuotes žaliosios arbatos ir gėriau po tris puodelius per dieną kelis mėnesius“, – pasakojo mergina.

Tačiau numesti jai pavyko vos porą kilogramų. Užuot puikiai pasijutusi ir patobulinusi kūno linijas, mergina sulaukė skausmų ir silpnumo.

„Labai išsigandau patekusi į gydymo įstaigą. Man teko atlikti ne vieną tyrimą, tačiau nesuvokiau, kas man atsitiko. Dabar suprantu, kad taip įvyko dėl arbatos, nes simptomai atsirado tuo metu, kai pradėjau gerti arbatą. Žinau, kad daugiau tikrai niekada internete nepirksiu arbatos ar kokių nors liekninamųjų piliulių“, – sakė paauglė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.