Neįtikėtina: ausys išduoda jūsų ligas

Ligas diagnozuoti galima vien pažvelgus į žmogaus akis ar liežuvį. Įprastai, jei sergame viena ar kita liga, įvairūs pakitimai matomi plika akimi. Ausys taip pat gali padėti nustatyti, kokiomis ligomis sergate.

Ausys išduoda ligas.<br>„123rf.com“ nuotr.
Ausys išduoda ligas.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:55 AM

Jeigu jūsų ausys parausta ar įgyja melsvą spalvą, tai signalas pagalvoti, ar tikrai esate sveikas.

Ausų dydis

Jeigu turite dideles ausis, tai rodiklis, jog jūsų stipri genetika. Jei ausys mažos – jūsų atsparumas ligoms gerokai mažesnis. Jums būtina stiprinti imunitetą ir saugoti nervų sistemą.

Prie galvos prigludusios, plokščios ausys rodo polinkį į inkstų ligas.

Raudonos ausys

Jūsų ausys dažnai karštos ir raudonos? Tai signalas, kad galite turėti padidėjusį kraujospūdį, mat į ausis suteka per daug kraujo. Žmonės, kurių ausys dažnai raudonuoja, būna irzlūs, nes jų nervų sistema veikia netinkamai.

Kita vertus, nuolatos šaltos ir išbalusios ausys rodo, kad jūsų kraujospūdis mažas arba turite žarnyno veiklos sutrikimų. Taip pat jaučiatės mieguistas ar pavargęs.

Melsvos ar purpurinės ausys perspėja apie inkstų, kepenų ar kasos ligas. Kartais mėlynos ausys gali reikšti ir širdies ar plaučių ligas.

Raukšlės aplink ausis byloja apie vitaminų trūkumą ir bendrą organizmo išsekimą.

Ausų lezgeliai

Jeigu ausų lezgeliai vidutinio dydžio ir taisyklingos formos – galite būti ramūs, jūsų organizmas veikia gerai. Be to, tai reiškia, kad esate atsparus ligoms.

Didelis ausies lezgelis – silpnos imuninės sistemos pranašas. Jei ant jo atsiranda sukietėjimų, tai gali reikšti, kad turite polinkį susirgti onkologinėmis ligomis.

Raukšlės ant ausies lezgelio – signalas, kad galite patirti insultą. Jų gali atsirasti ir dėl diabeto.

Ausys – ligų atspindys?

Kinų medicinos atstovai tikina, kad ausyse yra labai daug aktyvių taškų, susijusių su vidaus organais. Esą jei kas nors ne taip, pirmiausia tai galima pamatyti vos pažvelgus į ausis. Be to, šios medicinos šalininkai teigia, kad ausų masažas gali padėti išvengti daugelio ligų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.