Jaunam vyrui iš galvos teko pašalinti kaspinuotį

Luisas Ortizas (30 m.) sakė nė nežinantis kada ir kaip į jo smegenis galėjo patekti kaspinuotis. Kai vyras galiausiai kreipėsi į medikus, paaiškėjo, kad jis buvo atsidūręs per plauką nuo mirties.

Kaspinuotis pažeidė Luiso smegenis.
Kaspinuotis pažeidė Luiso smegenis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2015, 4:11 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:41 PM

Iš pradžių Luisas pajuto galvos skausmus, primenančius migreną. Tačiau jau po mėnesio skausmai tapo nepakeliami.

Tuomet 26 metų studentas Luisas jautėsi vis blogiau. Jį pradėjo pykinti, vaikinas sunkiai orientavosi aplinkoje. Jo motina nusprendė, kad Luisus reikia kuo skubiau važiuoti į ligoninę. Vyro būklė pablogėjo ir jis prarado sąmonę.

Atlikę tyrimus medikai pastebėjo neįtikėtiną dalyką – Luiso smegenyse aptiko kaspinuočio lervą. Vyrą nedelsiant reikėjo operuoti, kitaip jis būtų miręs.

„Aš buvau sukrėstas. Negalėjau patikėti, kad kažkas panašaus atsitiko man. Neįsivaizdavau, kad mano galvoje yra parazitas, galintis sugriauti visą mano gyvenimą“, – sakė Luisas.

Gydytojai tikino – jei tuo metu Luisui nebūtų atlikta operacija, jis būtų miręs. „Lerva buvo susiformavusi į cistą, dėl kurios smegenyse kaupėsi vandenys. Vyrui gyventi buvo likęs maždaug pusvalandis“, – paaiškino neurochirurgas Sorenas Singelis.

Luiso kaukolėje teko atverti skylę, pro kurią buvo įvestas specialus aparatas, „sugavęs“ lervą.

„Pamatęs lervą negalėjau patikėti, kad ji ištraukta ir mano smegenų. Ji atrodė šlykščiai“, – sakė Luisas.

Vyrui buvo atlikta daugiau tyrimų, siekiant išsiaiškinti, ar jo smegenyse nėra kitų lervų. Laimei, paaiškėjo, jog ši buvo vienintelė.

Medikai paaiškino, kad lerva į vyro smegenis galėjo patekti dėl to, jog jis suvalgė neplautų salotų arba užterštos mėsos. Pirmiausia lerva pateko į žarnyną, o vėliau ir į smegenis. Kol ji aptinkama gali praeiti net metai.

Dėl jį užklupusios problemos Luisas turėjo mesti mokslus ir sugrįžti į gimtuosius namus. Tačiau dabar tikina atgaunantis sveikatą. „Mano atmintis grįžta, taikoma terapija padeda, tačiau dar reikia laiko, kad visiškai pasveikčiau“, – pasakojo Luisas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.