Išbandė siaubą keliančią terapiją homoseksualumui gydyti

Tokios terapijos – tai žmogaus teisių pažeidimas ir pasityčiojimas iš žmonių.
Tokios terapijos – tai žmogaus teisių pažeidimas ir pasityčiojimas iš žmonių.
Veiksmingiausias būdas – daryti elektrošoko terapijas arba sukelti milžinišką netikėtą baimę
Veiksmingiausias būdas – daryti elektrošoko terapijas arba sukelti milžinišką netikėtą baimę
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 15, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 8:49 AM

Jau daugiau nei 15 metų Kinijoje homoseksualumas nėra laikomas liga. Būtent tiek laiko jis išbrauktas iš ligų sąrašų. Tačiau nepaisant to, ne viename Kinijos regione homoseksualumas iki šiol – tabu.

Nors homoseksualūs santykiai Kinijoje įteisinti ir leidžiami, keliuose regionuose dirbantys medikai tikino, kad homoseksualumo simptomus galima išgydyti, o seksualinę orientaciją – pakeisti.

Jie įsitikinę, kad pagydyti homoseksualus galima taikant šoko terapiją. Jie teigė, kad veiksmingiausias būdas – daryti elektrošoko terapijas arba sukelti milžinišką netikėtą baimę – liepti maudytis lediniame duše arba bėgioti lietuje.

Paviešinti vaizdo įrašai, kuriuose taikomos tokios ir panašios terapijos, nepaliko abejingų – visuomenė pasiskirstė į dvi dalis. Vieni tikina, kad homoseksualumas yra normalu ir smerkia terapijas taikančius medikus. Tokie aktyvistai ir nufilmavo terapijų seansus teigdami, kad tai – žmogaus teisių pažeidimas ir pasityčiojimas iš žmonių.

Kiti teigia, kad tokia terapija labai veiksminga ir tikisi, kad homoseksualų greitu metu visai neliks. Vienas aktyvistas drąsiai skelbė Konfucijaus frazę apie tai, kad vienas didžiausių nepagarbos ženklų savo tėvams – nepalikti palikuonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.