Merginai diagnozuota alergija sūriui pasirodė esanti kraupi liga

Paauglė 6 metus gyveno su smegenų augliu, nes gydytojai galvos skausmą ir nuovargį palaikė alergija sūriui.

Mergina 6 metus gyveno su augliu.<br>Facebook nuotr.
Mergina 6 metus gyveno su augliu.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 3:03 AM

Septyniolikmetė britė Allana Prosser jau būdama 11 metų amžiaus kentėjo didelius galvos skausmus, turėjo pusiausvyros sutrikimų ir jautė nuolatinį nuovargį. Gydytojams tik po šešerių metų pavyko surasti tikrąją šių simptomų priežastį.

Paauglė gyveno šešerius metus net neįtardama, jog jos galvoje išsivystė smegenų auglys. Laikui bėgant savijauta vis prastėjo ir vieną dieną ji tiesiog nebegalėjo atmerkti dešinės akies.

Kai mergaitei tebuvo 11 metų, ji jau kasdien jautė nepakeliamus galvos skausmus, kurių numalšinti nepadėdavo net nuskausminamieji. Allana taip išseko, kad užmigdavo vos tik prisėdusi ant kėdės. Tada ji pradėjo gerti daug skysčių – nuo keturių iki septynių litrų per dieną. A.Prosser regėjimas stipriai suprastėjo, ji priaugo svorio, tačiau gydytojai niekaip nesuprato, kas jai nutiko.

Kai mergina sulaukė 16 metų, ji pradėjo nerimauti, jog vis dar neprasidėjo menstruacijos, bet gydytojas liepė pas jį kreiptis su šia problema tik sulaukus pilnametystės. Vėliau paauglei pasireiškė šlapimo nelaikymas ir ji užsidarė namuose. Gydytojai išrašė vaistų nuo šlapimo pūslės spazmų pasakę, kad ji kenčia nuo alergijos sūriui!

Tai tęsėsi iki to laiko, kol ji kreipėsi į oftalmologą, kai nuolat trūkčiojusi dešinioji akis išvis nebeatsimerkė. Merginai buvo atliktas magnetinio rezonanso tyrimas, kurio metu nustatytas galvos smegenų auglys – kraniofaringioma. Tai cistinis navikas, užpildytas skysčiais, dažniausiai diagnozuojamas vaikams ir paaugliams. Merginai prireikė atlikti auglio šalinimo operaciją ir taikyti radioterapiją.

„Deja, gydytojai buvo priversti palikti 4 centimetrus naviko, tačiau prieš operaciją jo dydis siekė net 15 centimetrų“,- sakė Allana, kuri pasiryžusi kuo greičiau pasveikti. Nors naviko ir negalima visiškai pašalinti, bet jo stabilizavimas reiškia, kad paauglė galės gyventi normalų gyvenimą.

Dabar Allana treniruoja savo akies voko raumenis, kad ateityje galėtų vėl atmerkti savo dešiniąją akį, o taip pat ruošiasi išvykti trims mėnesiams į Jungtines Amerikos valstijas atlikti terapijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.