Alergija belaidžiam internetui sujaukė paauglės gyvenimą

15 metų moksleivė iš Didžiosios Britanijos Jenny Fry pasitraukė iš gyvenimo, nes patyrė daug kančių dėl alerginės reakcijos savo mokyklos belaidžiam internetui, praneša „Mirror“. Tragedija įvyko Čadlingtono mieste.

Paauglė kentėjo dėl reto sveikatos sutrikimo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Paauglė kentėjo dėl reto sveikatos sutrikimo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 9:56 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 10:09 PM

Jenny Fry tėvai teigia, kad jų dukra ilgą laiką kentėjo dėl reto sutrikimo – padidėjusio elektromagnetinio jautrumo, kuris sukelia nuovargį, galvos skausmus ir šlapimo puslės problemas. Mokykloje paauglė nuolat patirdavo šiuos simptomus, nes visoje jos teritorijoje yra bevielio interneto ryšys. Kai tik Jenny atsidurdavo atokiau belaidžio signalo, jos savijauta iškart pagerėdavo.

Prieš mirtį moksleivė savo išgyvenimais pasidalino su drauge ir pranešė, kad tądien neateis į mokyklą, bet niekas net nebūtų pagalvojęs, jog tai privers ją pasirinkti savižudybės kelią. Paauglės motina Debra atsisakė namuose naudoti „Wi-fi“ ir mano, kad būtent mokyklos belaidis ryšys yra jos dukters savižudybės priežastis.

Nors motina kreipėsi į mokyklos vadovybę, su prašymu išjungti „Wi-Fi“, tačiau tai padaryti jie atsisakė, teigdami, kad bevielis ryšys yra visiškai saugus, o paauglės diagnozė nėra kliniškai įrodyta. Mergaitės motina patvirtino, jog Jenny nesilankė pas gydytoją dėl šios problemos. Gindamasi Debra pasakė, kad net negalėjo pagalvoti, jog pasekmės bus tokios skaudžios.

Oficialiai elektromagnetinis jautrumas Jungtinėje Karalystėje nėra laikomas liga, nors šis sutrikimas yra pripažįstamas kitose šalyse, pavyzdžiui, Švedijoje. Tačiau ekspertai mano, kad oficialiai įrodyti ryšį tarp paauglės savižudybės ir jos ligos yra sunkiai įmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.