Kiekvienos moters atmintinė: kaip per PMS nepamesti galvos?

Dienas, kai moteris kankina priešmenstruacinis sindromas, dar kitaip trumpinamas kaip PMS, galima prilyginti didžiausiai kančiai. Veidą nusėja spuogai, maudžia pilvą, kūnas jaučiasi pavargęs, o nuolatinė nuotaikų kaita varo iš proto ne tik jus, bet ir aplinkinius.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-19 13:21, atnaujinta 2017-09-28 12:12

Tad kaip tomis dienomis teisingai gyventi, kad nemalonių pokyčių nepajustumėte nei jūs, nei su jumis gyvenantys artimieji ar greta sėdintys kolegos?

Judėjimas

Nuolatinis sportas palengvins net ir sunkiausias mėnesio dienas. Jei kiekvieną dieną skirsite bent 20-30 minučių intensyvioms kardio treniruotėms, paplaukiosite baseine arba pabėgiosite, PMS dienos prabėgs gerokai lengviau.

Jei tomis dienomis per sunku užsiimti fizine veikla ar bijote pesistengti, tiesiog pasivaikščiokite gryname ore, pėsčiomis nukulniuokite iki darbo arba universiteto.

Laimės hormonais vadinami endorfinai reguliuoja nuotaiką ir gerina kraujotaką, todėl imkitės jums malonios aktyvios veiklos, kuri sušildys kūną ir sielą.

Valgymas

Tomis dienomis, kai jus vargina PMS, turėtumėte skirti ypatingą dėmesį maistui. Valgykite kuo daugiau maisto, kuriame yra kalcio. Puikiai tinka pieno produktai, jogurtas, sūris.

Reguliariai valgant produktus, kuriuose gausu kalcio, pajusite, kad PMS simptomai taps gerokai švelnesni ir pati jausitės ramiau.

Pasistenkite reguliuoti išgeriamos kavos kiekį. Geriau pakeiskite ją vandeniu. Nuo per didelio kavos kiekio gali sudirgti oda ir jus ims dar labiau berti.

Tačiau visko atsisakyti nereikėtų – būtinai pasilepinkite mėgstamu desertu. Geros emocijos – raktas į laimę!

Miegas

Skirkite daugiau laiko sau. Jei įprastai savaitgalį leidžiate sau dalyvauti vakarėliuose, tai bent jau tomis dienomis pasimėgaukite ramybe namuose. Paklausykite mėgstamos muzikos, pažiūrėkite pasiilgtą filmą. Ir būtinai eikite anksčiau miegoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.