Keisčiausi būdai kaip kovoti su pagiriomis

Nors medikai visuomet primena, kad alkoholio žala organizmui didžiulė, atsisakyti taurelės ryžtasi toli gražu ne kiekvienas. Ką daryti kai kitą dieną po audringo vakarėlio plyšta galva? Būdų kovoti su pagiriomis yra daugybė. Tačiau nustebsite, kokių prigalvodavo mūsų protėviai.

Matėte filmą „Pagirios Las Vegase“?<br>ViDA Press nuotr.
Matėte filmą „Pagirios Las Vegase“?<br>ViDA Press nuotr.
Kaubojai tikėjo, kad nuo pagirių gelbėja kiškių išmatos.<br>123rf nuotr.
Kaubojai tikėjo, kad nuo pagirių gelbėja kiškių išmatos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 25, 2015, 9:32 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 10:51 AM

Kiškių išmatos

Pripažinkite – skamba šiurpiai, bet tokiu būdu nuo pagiriu gelbėdavosi kaubojai Laukiniuose vakaruose. Jie tikėdavo, kad stiklinė kiškių išmatų kaip mat pastatys ant kojų. Kaubojai manė, kad kiškių išmatose esančios druskos ir medžiagos padės susigrąžinti su alkoholiu iš organizmo pašalintus mineralus.

Kopūstų kompresai

Romėnai prieš šimtus metų yra sugalvoję dar vieną būdą kaip gelbėtis nuo pagirių. Jie dėdavo ant galvos kopūstų lapus tikėdami, kad toks „kompresas“ nuims galvos skausmą.

Prakaitas

Šiaurės Amerikos čiabuviai turėjo savo ritualą atsikratyti pagirių. Jie nulaižydavo nuo savo kūno prakaitą, „pakramtydavo“ jį ir vėliau išspjaudavo. Žmonės tikėjo, kad šis veiksmas simbolizuoja toksinų pašalinimą iš organizmo, kurie ten pateko kartu su alkoholiu.

Žalias ungurys

Kam šautų į galvą valgyti žalią ungurį kai dieną prieš tai padaugini alkoholio? Viduramžių gyventojams. Jie tikėjo, kad ungurys kažkaip atgis žmogaus organizme ir išsiurbs iš jo visus toksinus.

Ašaros

Britų rašytojas Kingsley Amis siūlė kai ką kitą – gydyti ne kūną, o sielą. Vienoje savo knygų jis rašė, kad geriausiai kitą dieną po vakarėlio padeda ašaros. Taip, britas siūlė žmonėms atsisėsti ir paverkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.