Šiurpu: mergaitei iš ausies pašalinta 1 000 didžiųjų skruzdžių

Šrėjos Darji (Shreya Darji) iš Deesos (Gudžarato provincija, Vakarų Indija) tėvai pasakojo, kad per dieną iš ausų išropodavo apie 10 gyvų skruzdžių. Šrėjos bėdos prasidėjo, kai praėjusių metų rugpjūtį mergaitė pajuto dilgčiojimą ausyje. Šeima kreipėsi pas gydytoją – šis ausies kanaluose aptiko skruzdžių.

Mergaitei nuolatos ausyse dauginasi skruzdės.<br>Youtube nuotr.
Mergaitei nuolatos ausyse dauginasi skruzdės.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 4:00 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 3:29 AM

Gydytojai iš Šrėjos ausų pašalino ne vieną ir ne du šimtus skruzdžių. Nepaisant visų pastangų, problemos nepavyko išspręsti – skruzdės ausyse dauginasi, deda kiaušinėlius ir veda palikuonis.

Vaizdo medžiagoje, kuri nufilmuota endoskopine kamera, matyti, kaip gydytojas iš mergaitės ausies iškrapšto, kaip paaiškėjo, negyvas skruzdes. Mergaitės tėvai dievagojasi, jog išbandė viską – ir tradicinę, ir netradicinę mediciną, tačiau skruzdės ir toliau ropoja iš dukters ausų.

„Atlikome visus įmanomus tyrimus magnetiniu rezonansu ir kompiuteriniu tomografy, tačiau jos ausyse nieko nepastebėjome – jose nėra jokių nenormalumų, – pasakojo 58-erių ausių, nosies ir gerklės chirurgas Jawaharas Talsania. – Mergaitė nejaučia jokio skausmo, nors skruzdės jai kartais įgelia – jokios žalos nepadaryta ir jos ausų būgneliams.“

„Šeima gyvena įprastą gyvenimą, jų namuose – švaru ir tvarkinga. Negalime jų kaltinti dėl prastų gyvenimo sąlygų. Tačiau nieko panašaus mūsų medicininėje praktikoje nėra pasitaikę“, – pripažino gydytojas.

J.Talsania pasakojo mėginęs netgi uždusinti ausyje lindinčias skruzdes, užkišdamas ausis kaištukais, tačiau skruzdės ir toliau sėkmingai dauginosi.

„Netikime, kad skruzdės deda kiaušinėlius ausyje, nes joje nepastebėjome skruzdžių motinėlės, – pasakojo chirurgas. – Esame tiesiog priblokšti.

Mergaitės tėvas, 40-metis Sanjay Darji, vadovaujantis nedidelei Gudžarato provincijos televizorių remonto įmonei, pasakojo, kad skruzdės iš ausų jo dukteriai pradėjo roopoti net ir mokykloje, pamokų metu. Tėvas sukrėstas, kad padėtis komplikuojasi, o sprendimo vis nerandama.

„Padariau viską, ką tik galėjau, – sakė tėvas. – Vežiau ją pas geriausius gydytojus, bet jie nesugalvoja, kaip išspręsti šią bėdą. Mums lieka tik viltis, kad reikalai kaip nors pasitaisys. Man labai neramu dėl dukters ateities, ar tai nepakenks jos mokslams. Ji – nuostabus vaikas ir labai pasiilgo mokyklos. Vaikai pradėjo iš jos tyčiotis, ir duktė dėl to labai kremtasi. Privalome išspręsti šią problemą tučtuojau, kol ji nesugriovė jos gyvenimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.