Ką apie jus pasako turima kraujo grupė?

Kraujo grupės, taip kaip jas suprantame dabar, buvo nustatytos prieš daugiau nei 100 metų. Manoma, kad skirtingas kraujo grupes suformavo dar senovėje žmonių turėti įpročiai, gyvenimo sąlygos.

Kraujo grupė gali nusakyti ir žmogaus charakterio savybes.<br>123rf nuotr.
Kraujo grupė gali nusakyti ir žmogaus charakterio savybes.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 11:25 AM, atnaujinta Feb 8, 2019, 11:39 AM

Žinoti savo kraujo grupę labai svarbu nelaimės atveju, kai reikalingas kraujo perpylimas. Tačiau yra teigiančių, kad kraujo grupė gali nusakyti ir žmogaus charakterio savybes. Tikėti, ar tai tiesa – rinkitės patys.

I kraujo grupė

I kraujo grupe vadinama seniausia pasaulyje. Teigiama, kad ji išliko dar nuo neandartaliečių laikų. Tuomet žmonių mitybos pagrindą sudarė mėsa todėl esą žmonėms, turintiems I kraujo grupę labiausiai tinka dieta, kurioje gausu baltymų.

Taip pat teigiama, jog šią grupę turintys žmonės pasižymi tvirti charakteriu ir geba įveikti visas iškilusias kliūtis. Jeigu turite I kraujo grupę ir norite būti sveiki – būtinai daug judėkite. Didesnis fizinis krūvis šios kraujo grupės turėtojams bus tik į naudą.

II kraujo grupė

Teigiama, kad antra kraujo grupė atsirado vėliau, kai pirmykščiai žmonės jau pradėjo dirbti žemę ir valgė daržoves. Todėl esą žmonės, turintys šią kraujo grupę, geriausiai jaučiasi kai jų valgomas maistas yra kuo įvairesnis.

Antrą kraujo grupę turintys žmonės lengviau nei kiti prisitaiko prie besikeičiančių gyvenimo aplinkybių, yra linkę vengti konfliktų. Kita vertus, šios kraujo grupės turėtojai perspėjami dėl galimų akių ir širdies ligų. Taip pat siūloma dažniau pasitikrinti kepenis.

III kraujo grupė

Manoma, kad ši kraujo grupė atsirado Žemėje smarkiai atšalus orams. Esą būtent klimato pasikeitimas sukėlė tokį šoką, jog žmogaus kraujo kūneliai mutavo. Dėl to teigiama, kad trečios kraujo grupės turėtojai pasižymi kantrybe ir atsparumu.

Žmonės, turintys III kraujo grupę perspėjami dėl infekcinių ir virškinimo takų ligų. Kita vertus, teigiama jog tokie žmonės lengvai išmoksta naujų dalykų, pasižymi kruopštumu, todėl jiems tiktų chirurgo darbas.

IV kraujo grupė

Tai rečiausia ir vėliausiai atsiradusi kraujo grupė. Teigiama, kad ją turintys žmonės pasižymi stipria sveikata, jie atsparesni taip vadinamoms civilizacijos ligoms. Tiesa, jie taip pat turi savo „silpnųjų vietų“ – patariama saugoti klausą, odą bei sąnarius.

Šią kraujo grupę neretai turi mokslininkai ir išradėjai.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 16 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.