Lenktynėse, kas greičiau išgers degtinės butelį, laimėtojas mirė

Telšių statybų bendrovei priklausančiame autobuse vyrams lenktyniaujant, kas greičiau išgers degtinės butelį, vienas mirė, kitas atgaivintas reanimacijoje. Nelaimė nutiko Telšiuose. 

Bendrovės autobuse vyrų girtavimas baigėsi tragedija.<br>G.Akavickienės nuotr.
Bendrovės autobuse vyrų girtavimas baigėsi tragedija.<br>G.Akavickienės nuotr.
Vieną keleivį medikai išgelbėjo, o antras jau buvo nebegyvas.<br>G.Akavickienės nuotr.
Vieną keleivį medikai išgelbėjo, o antras jau buvo nebegyvas.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Giedra Akavickienė

Feb 25, 2016, 1:38 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:53 PM

Kaip lrytas.lt papasakojo bendrovės vairuotojas, kuris po darbo namo vežė statybininkus, tragiškos varžytuvės įvyko vasario 20-osios vakarą.

Telšiškis sakė, kad grįždami iš darbo Naujojoje Akmenėje vyrai bendrovės autobuse girtavo. Vairuotojas negėrė nė lašo, o kolegos svaiginosi degtine ir alumi.

Gėrė degtinę

Pakeliui iš darbo į namus vyrai vairuotojo prašė sustoti Akmenės rajone, Kairiškių kaime, paskui – Mažeikių rajone, Viekšnių miestelyje. Ten parduotuvėse įsigijo alkoholio.

Pasirodo, savo nelaimei, vyrai sugalvojo pramogą – kad kelias neprailgtų, surengti varžybas, kuris greičiau įveiks pusės litro degtinės butelį. Anot vairuotojo, keleiviai po savo butelį išgėrė per 10 minučių ir smigo.

Pasiekęs Telšius nieko blogo nenujausdamas vairuotojas kietai miegančius statybininkus paliko autobuse prie savo namų Ventos gatvėje. Čia buvo laikoma bendrovei priklausanti transporto priemonė.

Palikęs bendradarbius išsiblaivyti, telšiškis sėdo į lengvąjį automobilį ir išvažiavo į Varnių miestelį parsivežti svečiuose esančios žmonos.

Grįžęs namo vairuotojas nuėjo pažiūrėti į autobusą, gal jau keleiviai išsimiegojo, tuomet juos pristatys į namus. Deja, vaizdelis buvo nekoks: išgriuvę vyrai atrodė prastai – 41 metų Telšių rajono Varnių seniūnijos Gintalų kaimo gyventojas nerodė gyvybės ženklų, o 21 metų Telšių rajono Ryškėnų seniūnijos Berkinėnų kaimo gyventojas gargaliavo.

Iškvietus greitąją medicinos pagalbą jaunesnis komos ištiktas vyras išvežtas į Regioninę Telšių ligoninę, o vyresniojo, deja, nepavyko atgaivinti, konstatuota mirtis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Ant Gintalų kaimo gyventojo kūno išorinių smurto žymių nepastebėta. Pirminiais duomenimis, vyras buvo neblaivus, galėjo mirti apsinuodijęs alkoholiu.

Jo kolegai iš Berkinėnų pasisekė – medikai atgaivino.

Vyrus autobusu vežęs telšiškis teigė, kad velionis neturėjo šeimos, gyveno vienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.