6 istorijos, pašiurpinusios net medikus

Nors medikai visame pasaulyje kas dieną susiduria su itin keistomis istorijomis, kai kurios, vis dėlto, išsiskiria. Pateikiame 6 atvejus, privertusius net visko mačiusius medikus gūžčioti pečiais.

123rf.com
123rf.com
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2016, 12:00 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:15 AM

1. Elektros šokas vyro akis papuošė žvaigždišku ornamentu

Kai 42 metų amžiaus elektrikas darbo metu patyrė elektros šoką, 14 000 voltų srovė perėjo per visą kūną. Tapatybės paskelbti nepanoręs vyriškis išgyveno ir dėl suprastėjusios regos į medikus kreipėsi tik praėjus 4 savaitėms po incidento.

Gydytojai nustebo pamatę, kad paciento akių rainelės buvo „papuoštos“ žvaigždės formos katarakta. Jų teigimu, akių liga buvo sukelta elektros srovei pažeidus optinį nervą, tačiau kaip tai padarė įtaką ornamento susidarymui, pakomentuoti negalėjo.

Vėliau pacientui atlikta operacija ir liga buvo pašalinta abiejose akyse. Nors po 10 metų jo rega vis dar pakenkta, vyriškis gyvena įprastą gyvenimą.

2. „Pabudo iš numirusiųjų“ prieš pat savo paties balzamavimą

Vėlų trečiadienio vakarą savo namuose Leksintone 78 metų amžiaus sulaukęs Walteris Williamsas buvo paskelbtas negyvu. Jo kūnas į laidojimo namus buvo išvežtas tam skirtame maiše. Tačiau niekas nesitikėjo, kad būtent šiame maiše vos po kelių valandų vyriškis atsibus.

Taip jis išvengė itin nemalonių pasekmių – laidojimo namų darbuotojai jau ruošėsi Walterio balzamavimui. Nors ši istorija Misisipėje yra laikoma stebuklu, medikai įsitikinę, kad kaltas prastai veikiantis širdies stimuliatorius, privertęs širdį sustoti ir iš naujo pradėti plakti.

3. Operacijos metu smegenų auglyje rado augančius dantis

4 mėnesių amžiaus berniukui dantys ėmė dygti pačioje netikėčiausioje vietoje – smegenų auglyje. Nustačius, kad vaikas kenčia nuo nepiktybinio auglio, buvo suplanuota operacija. Jos metu medikai nustėro – aptiko net kelis dantis, besiformuojančius smegenyse.

Nors ši istorija atrodo negirdėta, smegenyse dantys rasti ne pirmą kartą. Vis dėlto, ankstesniais atvejais jie buvo rasti įgimtuose teratoma navikuose. Tuo tarpu auglys, nustatytas mažajam pacientui, gali atsirasti ir suaugusiesiems, nors dažniausiai pasitaiko vaikams.

4. Išsivirė ir suvalgė savo paties deformuotą šlaunį

25 metų amžiaus Norvegijos menininkas Selvikas Wengshoelis nusprendė paragauti... savęs paties. Po to, kai chirurgai ligoninėje pašalino nuo gimimo deformuotą šlaunį ir ją pakeitė metaline, vaikinas paprašė išpjautą dalį išsinešti namo, kad vėliau ją galėtų panaudoti meniniame projekte.

Vis dėlto derybos su medikais užtruko kiek ilgiau nei metus. Galiausiai norvegui pavyko gauti leidimą filmuoti atliekamą operaciją ir po jos išsinešti pašalintą šlaunikaulį. Tuo metu nei gydytojai, nei jis pats nežinojo, kam ši operacijos išpjova bus panaudota.

Nors iš pradžių ir neketino šlaunies suvartoti vakarienei, menininkas teigė, kad nusprendus ją pasigaminti, pajuto savotišką katarsį. Jo manymu, tokiu būdu pagaliau nugalėjo skausmą, kurį kentėjo visą savo gyvenimą.

„Savo šlaunį išsiviriau. Garnyrui pasigaminau bulvių košės, o užgėriau taure vyno. Tiesą sakant, skonis buvo kaip avies, kuri laksto kalnuose ir valgo grybus. Galbūt šiek tiek priminė ožkieną“, – teigė jaunuolis.

5. Iš amputuotos kojos pagamintą lempą siekė parduoti „eBay“

Kai prieš kelerius metus 53 metų olandas Leo Bontenas susilaužė koją, jis tikėjosi, kad šiai sugijus galės ir toliau gyventi įprastą gyvenimą. Deja, išsivystė kaulo infekcija ir galūnę teko amputuoti. Vis dėlto, vyriškis sugalvojo kiek neįprastą būdą susitaikyti su galūnės netektimi.

Vyriškis išdrįso amputuotą koją ne tik paversti lempa, bet ir pabandyti ją parduoti „eBay“ internetinėje parduotuvėje už 130,000 eurų viršijančią sumą. Tokiu būdu jis siekė užsidirbti pinigų išsvajotai bioninei galūnei įsigyti.

Visgi, „menininkas“ susidūrė su kliūtimi. Pasirodo, kad „eBay“ taisyklės neleidžia pardavinėti kūno dalių, tad Leo Bontonui teko ieškoti alternatyvų parduoti šiam neįprastam interjero elementui.

6. Geria vaikų šlapimą manydamas, kad tai – jaunystės eliksyras

Priklausomybė – sudėtinga liga, kadangi žmogus gali tapti priklausomas nuo beveik visko, įskaitant šlapimą. Robertas Wellsas yra liūdnai pagarsėjęs dėl savo pomėgio gerti kitų žmonių, ypač vaikų, šlapimą. Taip jis siekia išlikti amžinai jaunas.

Psichologų ir priklausomybių specialistų teigimu, šis Roberto pomėgis – ne seksualinis, o grįstas viską užvaldančiu įsitikinimu, kad tai vienintelis būdas likti jaunam. Nors vyras supranta, kad moraliai jis elgiasi neteisingai, kaip ir daugeliui priklausomų žmonių to nepakanka, kad šio pomėgio atsisakytų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.