Moteris, panaudojusi bulvę, pakenkė savo sveikatai

22 metų amžiaus kolumbietė kreipėsi į medikus dėl itin stipraus pilvo skausmo. Ieškodami negalavimų priežasties medikai liko apstulbę – moters makštyje jie rado šaknis ėmusią leisti bulvę. Seselė apžiūros metu pastebėjo kyšančias bulvės šaknis. Iš karto buvo įspėti ir medikai, kurie nesudėtingos procedūros metu šakniavaisį pašalino.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 8:17 AM, atnaujinta May 29, 2017, 12:55 AM

Mergina šioje nemalonioje situacijoje atsidūrė paklausiusi motinos patarimo, kurios teigimu, tai – natūralus ir veiksmingas būdas išvengti nėštumo. Laimei, šis neįprastas metodas neturėjo jokio ilgalaikio poveikio anonime panorusios išlikti merginos sveikatai. 

Vis dėlto, jos motinos poelgis buvo smarkiai sukritikuotas visuomenės, po to kai istoriją aprašė vietinis naujienų portalas. Medikų teigimu, ši nemaloni situacija puikiai iliustruoja lytinio švietimo trūkumą Pietų Amerikos valstybėse. Nors yra būtini, pokalbiai, susijusę su seksu, daugelyje šeimų vis dar yra laikomi tabu.

Dėl šios priežasties didėja sergančių lytiniu keliu plintančiomis ligomis. Nemažėja ir paauglių mamų skaičius, kadangi apie saugojimąsi neišmanančios jaunos merginos seksu užsiiminėja nenaudodamos jokių kontraceptinių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.