Keistas mamos užkandis gali pražudyti, bet noras – stipresnis

Lizzie Foster – jauna dviejų vaikų mama, kuriai nėštumo metu pasireiškė neįprastas pomėgis. Dabar ji nebegali sustoti valgiusi talko pudrą, kurios per dešimtmetį, suvartojo gerokai daugiau nei 200 kilogramų ir nežada sustoti, rašo dailymail.co.uk

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-21 16:10, atnaujinta 2017-05-21 02:13

Nepaaiškinamas noras paragauti kūdikio pudros kilo moteriai besilaukiant pirmojo vaiko, dukters Ruby. Ji tikėjosi, kad pagimdžius šis keistas pomėgis dings, tačiau niekas nepasikeitė net ir mergaitei pasibeldus į pasaulį.

Dabar moteris kiekvieną savaitę suvartoja bent 500 g pudros ir yra apskaičiavus, kad šis jos įprotis jai kainavo daugiau nei 1000 eurų.

Manoma, kad Lizzie kenčia nuo Pica sindromo – labai reto sutrikimo, kai asmuo jaučia didelį poreikį valgyti ne maisto produktus. Ji teigia, kad niekaip negali atsisakyti šios pudros, nors puikiai suvokia, kad ji yra nuodinga tiek įkvepiant, tiek ją valgant.

Įkvėpus ar suvalgius mineralinio talko pudrą gali sukelti apsinuodijimą, pasireiškiantį kvėpavimo sutrikimais, skausmu krūtinės srityje, žemu kraujo spaudimu, pykinimu ir viduriavimu.

Sveikatos ekspertai įspėja, kad ši pudra taip pat gali sukelti nervų pažeidimus ar komą. Be to, esama įrodymų, kad šis produktas priklauso kancerogenams.

Lizzie pirmą sykį paragavo talko pudros kai jau 7 mėnesius laukėsi savo dukters, kuriai dabar 8-eri. Nors medikai nėra patvirtinę šio poreikio priežasties, yra manoma, kad jis galėjo išsivystyti dėl vitamino D ar geležies trūkumo.

Per visą savo priklausomybės laikotarpį, moteris suvartojo daugiau nei 400 pakuočių, kurių bendras svoris viršija 200 kilogramų talko pudros.

„Aš ją valgau nuolat... Tai ir mano pusryčiai, ir užkandis, kol žiūriu televizorių ar esu darbe. Pamenu, kaip pagalvojau, kad man be galo patinka šios pudros kvapas ir buvo įdomu, ar jos skonis atitinka malonų aromatą.

Iš pradžių išsigandau šios savo minties, tačiau vis tiek pabėriau pudros į delną ir paragavau. Skonis šiek tiek priminė muilą, tačiau tai manęs nesustabdė. Manau, kad man trūko tam tikrų medžiagų maiste ir jų gavau valgydama pudrą.

Aš net nesirūpinau dėl savo sveikatos, kai laukiausi dukters. Buvau naivi ir nežinojau apie talko pudros daromą žalą“, – patirtimi dalinosi moteris.

Gimus dukteriai ji šio įpročio neatsisakė, be to ją naudojo ir vaiko vystymui. Vis dėlto, moters poreikis talko pudrai labiausiai pasireiškė jai laukiantis antrojo vaiko, sūnaus Billy.

„Atostogų metu su šeima žiūrėjome televiziją. Staiga pajutau nenumaldomą norą suvalgyti pudros. Jausmas buvo toks stiprus, kad nebekreipiau dėmesio į tai, ką pagalvos aplinkiniai. Taigi, iš rankinės išsitraukiau pakuotę, pasibėriau į delną ir ėmiau valgyti.

Kai kurie žmonės išsigando, tad turėjau paaiškinti, kad balti milteliai – ne narkotikai, o mano šeimai tai pasirodė juokinga“, – pasakojo Lizzie.

Dabar moteris valgo kūdikių vystymui skirtą pudrą „it šerbetinius ledus“. Ji taip pat nusprendė nebesislėpti nuo savo vaikų, kadangi mano, jog tai nepadarys įtakos jų apsisprendimui. Moteris taip pat netiki, kad tai yra kenksminga jos sveikatai.

„Nemanau, kad mane matydami vaikai sugalvos valgyti šią pudrą. Be to, kai laukiausi, tikrai nemaniau, jog toks įprotis yra kenksmingas man ar vaisiui.

Vis dėlto, neseniai ėmiau kosėti bei pradėjau jausti pilvo skausmus. Įdomu, ar tai gali būti susiję su mano keistu pomėgiu, ar visgi šiuos simptomus sukelia kažkas kita.

Pasidomėjau ir internete radau informacijos, kad tai gali pakenkti plaučiams, tad planuoju pasikonsultuoti su savo gydytoju“, – žadėjo du mažamečius vaikus auginanti moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.