Sėdėdami tualete užmerkite vieną akį: jūsų gyvenimas pasikeis

Žmogaus kūnas nepaliaujamai veikia. Jame nuolat vyksta įvairiausi procesai, yra gydomos sužalojimai, be to, organizmas nepaliaujamai stengiasi prisitaikyti prie jį supančios aplinkos.

Jei vidury nakties jus pažadina noras apsilankyti tualete, pasistenkite atmerkti tik vieną akį.<br>WikiHow.com nuotr.
Jei vidury nakties jus pažadina noras apsilankyti tualete, pasistenkite atmerkti tik vieną akį.<br>WikiHow.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 3:41 PM, atnaujinta May 17, 2017, 11:22 AM

Žemiau pateikiami myilifestyle.com puslapyje parašyti patarimai, galintys padėti pergudrauti savo pačių kūną. Kai kurie iš jų visai smagūs, o kiti primena super galias.

Užmerkite vieną akį

Jei vidury nakties jus pažadina noras apsilankyti tualete, pasistenkite atmerkti tik vieną akį. Taip išvengsite šviesos patekimo į abi akis. Tai suklaidins jūsų kūną, o patys išvengsite keblumų užmigti po to, kai akis sudirginusi ryški šviesa praneš jūsų organizmui, kad jau metas pabusti.

Patraukite sau už ausies

Kai kitą sykį jus užklups galvos skausmas, nemasažuokite smilkinių. Geriau timptelėkite sau už ausies, kadangi smilkinių stimuliavimas padeda atpalaiduoti antakių sritį. Tuo tarpu masažuojami aplink ausį esantys nervai gali atpalaiduoti visą kūną bei paskatinti skysčių išskyrimą į smegenys.

Tabletes rykite kitaip

Vietoj to, kad rydami vaistus atloštumėte galvą, pabandykite ją palenkti į priekį. Tai suaktyvina rijimo refleksą, taigi bandant išgerti medikamentus, pastangų dėti nebereikės.

Išvenkite „smegenų užšalimo“

Kartais, ledams prisilietus prie viršutinės burnos gleivinės yra jaučiamas nemalonus šalimą primenantis jausmas. Norėdami jo išvengti, smarkiai prie burnos viršaus prispauskite liežuvį. Jo skleidžiama šiluma suaktyvins kraujotaką ir padės greičiau įveikti šią nemalonią būseną.

Įveikite norą verkti

Jeigu staiga pajutote gerklę užspaudusį gniužulą, žvilgsnį sukoncentruokite į viename iš kambario kampų esantį objektą. Ramiai mintyse kartokite spalvas, kuriomis tas daiktas yra išmargintas. Tai turėtų nuraminti jūsų širdies ritmą bei nukreipti mintis.

Išvenkite galūnių tirpimo

Per ilgai užsisėdėjus ar nepatogioje pozoje užspaudus galūnę mus aplanko nemalonus tirpimo jausmas, primenantis daugybę smulkių adatėlių iš lėto smingančių į odą. Norėdami jo išvengti pamėginkite lėtai pasukti galvą pradėdami nuo vieno peties ir neskubėdami perneškite jos svorį prie kito. Tai suaktyvins kraujotaką bei nervus, kuriuos laikėte užspaudę.

Sustabdykite žagsulį

Žagsėjimas gali kilti dėl pernelyg greito valgymo, oro nurijimo, temperatūros pokyčių skrandyje ar dėl didelio susijaudinimo. Jeigu pradėjote žagsėti, pražiokite burną ir, ją laikydami pravirą, porą sykių nurykite. Tai padės atsipalaiduoti diafragmai bei nuramins jūsų problemą.

Įveikite adatų baimę

Ne tik vaikai bijo adatų – suaugusieji, deja, irgi. Kitą sykį, prieš pat adatai paliečiant odą, pabandykite švelniai sukosėti. Tai nukreips jūsų mintis nuo to, kas vyksta. Vis dėlto, norėdami išvengti dūrio nenumatytoje vietoje, derėtų įspėti ir gydytoją, kad šio neišgąsdintumėte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.