Vatos tamponėlį pridėję prie kulno – nustebsite

Jeigu kenčiate nuo išsausėjusių, suskilinėjusių kulnų, esate ne vieni – šią problemą patiria dauguma žmonių. Pagrindiniai sausos pėdų odos simptomai yra suskilinėjusi, niežtinti oda, nuolat jaučiamas nepatogumas, rašė providr.com.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 5:42 PM, atnaujinta May 16, 2017, 4:51 AM

Kadangi tai gana dažna problema, vaistinėse galima rasti pakankamai didelį kremų ar maisto papildų pasirinkimą. Deja, kartais to neužtenka ir problema išlieka. Tokiu atveju, kaip alternatyvą galima pasirinkti namuose pagaminamą kaukę.

Jeigu ir tai nepadeda, o pėdų oda išlieka sudirgusi, derėtų kreiptis į gydytoją, kuris, įvertinęs situaciją, galėtų paskirti tinkamą gydymą.

Kaip pasigaminti ir vartoti kaukę

Aspirinas yra daug kam tinkantis medikamentas. Jis vartojamas ne vien galvos skausmui malšinti, jo milteliai naudojami kovojant su spuogais, o kartais jo dedama ir į vandenį tam, kad jame pamerktos gėlės ilgiau išliktų nenuvytusios.

O šį kartą vaistas yra panaudojamas pėdų odai gydyti. Jums reikės:

10 tablečių aspirino 250 ml spirito (70%)

Tabletes sutrinkite ir užpilkite spiritu. Prieš naudojimą palikite porai dienų pastovėti, o kai skystis bus paruoštas, juo suvilgykite vatos tamponėlius. Uždėkite ant pažeistų ar sudirgintų vietų.

Apvyniokite pėdas maistine plėvele. Tai neleis vatos tamponėliams pajudėti iš vietos ir padės skysčiui geriau susigerti į pažeistą odą.

Plėvele apvyniotas pėdas apmaukite kojinėmis. Tai plastiką prilaikys vienoje vietoje, o šiluma padės geriau susigerti skysčiui.

Pabudę nusiplaukite kojas. Kaukę derėtų naudoti apie 10 dienų. To turėtų užtekti, kad pradėtumėte matyti didelį skirtumą.

Pamažu pėdos taps daug švelnesnės, o jų oda – labiau sudrėkinta ir mažiau suskilinėjusi.

Šis gydymo būdas taip pat gali būti panaudotas varikozinių venų gydymui. Pakanka ta pačia priemone patepti sritis, kuriose yra išryškėjusios venos ir apvynioti ją maistine plėvele.

Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, darykite tai 10 dienų iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.