Uždėkite kopūsto lapą ant kojų arba krūtinės – rezultatas patiks

Daugybė kas dieną vartojamų maisto produktų turi puikių gydomųjų savybių, rašė dailyhealthpost.com. Kai kurie iš jų yra veiksmingiausi juos suvalgius, o kiti labiau tinka paviršiniam naudojimui.

Kopūstai tinka tiek valgymui, tiek gydymui per odą. Pavyzdžiui, ši daržovė stebuklingai veikia, jei įaugo ir supūliavo nagas, kamuoja mastitas arba artritas.<br>123rf nuotr.
Kopūstai tinka tiek valgymui, tiek gydymui per odą. Pavyzdžiui, ši daržovė stebuklingai veikia, jei įaugo ir supūliavo nagas, kamuoja mastitas arba artritas.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf.com
Asociatyvi nuotr.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 11:54 AM, atnaujinta May 15, 2017, 11:35 AM

Vienas iš tokių maisto produktų yra kopūstai, kurie tinka tiek valgymui, tiek gydymui per odą. Pavyzdžiui, ši daržovė stebuklingai veikia, jei įaugo ir supūliavo nagas.

Štai aštuonios problemos, kurias galite įveikti šia daržove.

1. Diabetas

Kopūstuose yra anti hipoglikeminių savybių. Tai reiškia, kad ši daržovė mažina cukraus kiekį kraujyje ir padeda iškęsti diabeto sukeliamus simptomus. Teigiamo efekto galima pasiekti kiekvieną kartą suvartojant ir kopūsto lapą arba du kartus per dieną geriant kopūsto sultis.

Tiesa, reikia atminti, kad kopūstų sulčių nepatartina vartoti esant ūmiai opaligei.

2. Širdies ligos

Kopūstuose gausu medžiagų, kurios mažina uždegimus, didina kapiliarų atsparumą bei jų sienelių elastingumą, be to padidina azoto monoksido išsiskyrimą, palaikantį stiprias ir gerai funkcionuojančias kraujagysles.

Valgykite bent du šaukštus virto kopūsto arba gerkite stiklinę šviežių jo sulčių kiekvieną dieną.

3. Virškinimo sutrikimai

Kopūstuose daug kalio, kuris palaiko reikiamą skysčių pusiausvyrą organizme. Jame taip pat gausu vitaminų C, E ir K, A, sieros, kalio, magnio ir kalcio.

Valgant virtą kopūstą ar geriant jo sultis yra gydomas vidurių užkietėjimas, skrandžio opos ar netgi viduriavimas. Rauginti kopūstai gali būti naudojami gydant dirgliosios žarnos sindromą, žarnyno disbakteriozę ar infekcijos sukeltą viduriavimą.

4. Įaugę kojų nagai

Kopūstas dažnai naudojamas įaugus kojos nagui. Jis ištraukia pūlius ir užkerta kelią infekcijai. Tam, kad pasiektumėte norimo rezultato, paimkite porą kopūsto lapų, uždėkite ant pažeistos vietos ir apvyniokite plėvele.

Apsimaukite kojinę ir palaikykite per naktį. Ryte nuimkite šį tvarstį, o vakare vėl pakartokite šį procesą.

5. Malšina skausmą

Raudonajame kopūste yra gausu antioksidantų bei su uždegimais kovojančių medžiagų. Dėl šios priežasties jis puikiai tinka žaizdų gijimo skatinimui.

Tereikia lapus nuplauti, uždėti ant pažeistos vietos, apvynioti tvarsčiu, kad nejudėtų ir palikti per naktį. Ryte šį kompresą reikia pakeisti nauju.

6. Artritas

Kopūstas jau daugelį amžių buvo naudojamas tinimui, opoms, patempimams gydyti. Kai kuriose Švedijos ligoninėse juo vis dar vyniojami skaudantys sąnariai, kadangi tai sumažina tinimą ir skausmą.

Prieš dėdami ant odos paimkite kopūsto lapą, išpjaukite pagrindinę gyslą, o patį lapą padėkite tarp dviejų maistinės plėvelės pluoštų. Tam, kad išsiskirtų sultys, kelis kartus pakočiokite kočėlu ir uždėkite tiesiai ant odos. Apvyniokite maistine plėvele ir sutvirtinkite apvynioję bintu.

7. Mastitas

Krūtų uždegimas neretai kamuoja žindančias mamas. Tiek profilaktikai, tiek prasidėjus uždegimui liaudies medicinos žinovai rekomenduoja nuplikyti kopūsto lapus ir dėti juos ant krūtų nakčiai. Tai sumažins uždegimą.

8. Jei skilinėja kulnai

Kopūstai išgelbės, jei turite problemą dėl sustorėjusios ir skilinėjančios kulnų odos. Išmirkykite kojas, gerai nušveiskite, patepkite medumi ir įvyniokite nuplikytu kopūsto lapu, tuomet – maistine plėvele. Apsimaukite kojines ir eikite miegoti. Ryte nusiplaukite kojas šiltu vandeniu. Procedūrą kartokite bent kartą per savaitę, kol kulnų odos būklė pagerės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.