Vaizdas šokiruos: gydymo metodas, kuris privers aiktelėti

Dėl virusiniu tapusio vaizdo įrašo buvo kreiptasi atsakingas institucijas, kad dr. Iano Rossborougho praktika būtų uždrausta.<br>„Youtube“ momentinis kadras.
Dėl virusiniu tapusio vaizdo įrašo buvo kreiptasi atsakingas institucijas, kad dr. Iano Rossborougho praktika būtų uždrausta.<br>„Youtube“ momentinis kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2016, 6:05 PM, atnaujinta May 13, 2017, 2:16 PM

Pirmąsias keturias savo gyvenimo dienas maža mergytė iš Australijos kentėjo dėl pilvo dieglių. Ji praktiškai negalėjo miegoti. Todėl jos tėvai kreipėsi specialistą, išmanantį chiropraktiką. Vaizdo įrašas, kuriame jis atlieka specialius judesius ir girdisi trakštelėjimas, pašiurpino ir lietuvius.

Portalas lrytas.lt gavo vienos mamos, panorusios likti anonime, užklausą, ar šis metodas gali būti veiksmingas.

„Mano mažylė kamuojasi dėl pilvo dieglių. Ieškodama informacijos apie galimus gydymo metodus, nes jų jau esame išbandę daug, radau šį vaizdo įrašą. Kūdikio kūnelio trakštelėjimas persmelkė širdį, tačiau jei specialistas turi ilgametę patirtį, galbūt tai iš tiesų veiksminga?“ – svarstė moteris.

Pasak šios srities specialistų, visceralinė chiropraktika apima specifinius judesius, kuriais veikiamas vidaus organas – tai spaudimas, stūmimas, vibracija ir ištempimas. Šie veiksmai naudojami tam, kad būtų atstatoma organų ir aplink jį esančių struktūrų padėtis bei funkcija. Ta specifiniai veiksmai leidžia normalizuoti daugelį kūno procesų ir atsistatyti sutrikusias funkcijas.

Šiame vaizdo įraše užfiksuotas keturių dienų kūdikis, kaip teigiama, po procedūros ėmė geriau miegoti, dingo jo irzlumas. Procedūrą atliko, kaip teigiama, ilgametę patirtį turintis specialistas dr. Ianas Rossboroughas.

Užsienio spaudoje šis konkretus atvejis jau buvo aptartas. Dr. Frankas Jones, vadovaujantis Karališkojo Australijos koledžo bendrosios praktikos gydytojams, teigė, kad chiropraktika kūdikiui – žiaurus procesas. Kaip vienas iš alternatyvių gydymo metodų, mokslo žiniomis paremtos medicinos, jis vertinamas skeptiškai.

„Tai neturėtų būti praktikuojama ir reklamuojama. Manau, kad tai yra žiaurius procesas. Be to, nėra mokslinių įrodymų, kad tai iš tiesų veikia“, – tuomet „Daily Mail“ kalbėjo jis.

Dėl virusiniu tapusio vaizdo įrašo buvo kreiptasi atsakingas institucijas, kad dr. Iano Rossborougho praktika būtų uždrausta.

Šių metų gegužės mėnesį chiropraktiko veikla iš tiesų buvo apribota, kol vyko tyrimas.

Galiausiai priimtas sprendimas, kad chiropraktika Australijoje negalima jaunesniems nei 6 metų amžiaus vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.