Žada perversmą: transseksualios moterys pastos

Kiekvieną dieną medicinos mokslas žengia vis didesnį žingsnį į priekį. Tobulėjimas atneša neįtikėtinai svarbių naujovių, kurios gali ne tik praturtinti mokslininkų žinias, bet ir pakeisti paprastų žmonių gyvenimus.

Jei nėštumas sklandus, o moteris gerai jaučiasi, neturi intoksikacijos, ji gali palaikyti nugaros raumenų tonusą ir nėštumo metu.<br>123rf.com
Jei nėštumas sklandus, o moteris gerai jaučiasi, neturi intoksikacijos, ji gali palaikyti nugaros raumenų tonusą ir nėštumo metu.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 7:41 AM, atnaujinta May 10, 2017, 6:29 AM

Viena tokių naujovių – galimybė suteikti patirti nėštumo teikiamus džiaugsmus lyties keitimo operaciją išgyvenusioms moterims. Ohajaus valstijoje esančioje klinikoje šiuo metu yra atliekami tyrimai, kurie parodys, ar yra įmanoma persodinti gimdą kitai moteriai taip, kad ši atliktų savo funkciją, pranešė metro.co.uk.

Transplantavimas būtų atliktas moterims, kurios gimė be gimdos arba toms, kurioms ji turėjo būti pašalinta. Pirmajai kategorijai tinka ir lyties keitimo operaciją patyrusios moterys.

Visgi, transplantuota gimda būtų pašalinta iš karto po vaiko gimimo. Taip būtų išvengta nuolatinio atmetimo riziką sumažinančio vaistų vartojimo.

Nors procedūra yra dar tik bandymų stadijoje, daugybė moterų tikisi, kad pagaliau turės progą patirti, ką reiškia nėštumas.

„Visą gyvenimą norėjau pagimdyti. Noriu patirti viską: rytinį pykinimą, nugaros skausmą, pėdų tinimą. Noriu pajausti, kaip manyje spardosi kūdikis“, – teigė tyrime dalyvaujanti 26-erių metų moteris.

Pasak plastikos chirurgės Christine McGinn, žmogus turi įgimtą norą turėti vaikų. Tačiau, jis ypač stiprus tarp moterų. Medikė tikino, kad tos, kurioms buvo pakeista lytis niekuo nesiskiria nuo tų, kurios gimė su moteriškais lytiniais organais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.