4 beprotiškos istorijos, kurias slaugytojai yra išgyvenę

Nekyla abejonių, kad dirbant medicinos srityje tenka pamatyti visokiausių keistenybių. Prie to slaugytojai jau yra įpratę. Tačiau, aišku, yra istorijų, kurios net šiems specialistams atrodo neįtikėtinos ir net beprotiškos, rašo prevention.com.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Pilvo klostėse moteris slėpė keptų ryžių ir vištienos sparnelių gabalėlius.<br>123rf nuotr.
Pilvo klostėse moteris slėpė keptų ryžių ir vištienos sparnelių gabalėlius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-11-01 14:04, atnaujinta 2017-05-09 19:54

Slaptas greitojo maisto „skyrelis“

„Kartą tikrinau pacientės cukraus kiekį kraujyje. Jis buvo labai didelis. Gydytojai liepė šiai pacientei valgyti mažai angliavandenių, atsisakyti cukraus. Pati mačiau, ką ji valgė visą dieną, tad nesupratau, kodėl cukraus lygis padidėjo. Ir tai kartojosi kasdien. Galiausiai kartą padėjau jai maudytis, nurengusi naktinius, pamačiau, kad savo pilvo klostėse moteris slėpė keptų ryžių ir vištienos sparnelių gabalėlius. Pasirodo, moterį lankęs sūnus sugebėjo pranešti tokios maisto nepastebėtas“, – pasakojo Rebecca Lee ir Niujorko.

Naktiniai nuotykiai

„Dirbau slaugytoja kardiologijos skyriuje. Buvo vėlu ir mes stebėjome vyrą, turintį širdies artimiją. Pusę vienuoliktos vakaro iš jo palatos atėjo signalas dėl širdies ritmo sutrikimo. Nulėkiau į palatą patikrinti, paaiškėjo, kad vyras turėjo lankytoją ir užsiėmė kai kuo, kas tyrimo metu ir apskritai ligoninėje nėra priimtina. Deja, istorijos pabaigos iš medikų, kuriuos informavau apie situaciją, taip ir nesužinojau“, – pasakojo Jennie E. Johnson iš Idaho.

Neįprasta dermatologinė procedūra

„Turėjau pacientę, kuriai turėjau atlikti vieną kosmetologinę procedūrą. Paprastai ji atliekama vieno apsilankymo metu, tačiau moteris pageidavo ją atlikte per kelis kartus ir kartu atsivesdavo savo vaikiną. Ji teigė, kad tai vienintelis būdas pabūti kartu ir nebūti pričiuptiems... jos vyro“, – prisimena Joanne Shellock iš Niujorko.

Netikėta gegužinė

„Aš rūpinausi pacientui, kuris gyveno aktyvų socialinį gyvenimą, bet turėjo būti paguldytas į ligoninę, jam buvo prijungta intraveninė sistema. Vieną dieną, atėjau į jo palatą ir radau tuščią lovą. Pagalvojau, kad jis tiesiog išėjo apsivaikščioti. Tačiau po kelių valandų jis neatsirado, todėl su apsaugos darbuotojais ėmėmės jo ieškoti kavinėje ir fojė.  Vyresnio amžiaus vyras, kuris laukė mylimosios fojė mums pasakė, kad jis matė panašų pacientą su intraveninės sistemos stovu išeinantį iš pastato. Galiausiai, remdamiesi paties paciento pasakojimais apie savo gyvenimą, radome jį sėdintį su savo bičiuliu vietiniame bare ir besimėgaujantį kokteiliais, o šalia, žinoma, stovėjo intraveninės sistemos stovas. Pacientas buvo grąžintas į ligoninę, tačiau paklaustas apie savo klejones tik nusišypsojo – esą tai buvo negalta „gegužinė““, – prisiminė Mary Meyer iš Mineapolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.