Gydėsi savadarbėmis kabėmis: rezultato nelinkėtų didžiausiam priešui

Toks „gydymas“ taip pat gali lemti visišką danties (ar kelių dantų) netekimą.<br>„Youtube“ momentinis kadras.
Toks „gydymas“ taip pat gali lemti visišką danties (ar kelių dantų) netekimą.<br>„Youtube“ momentinis kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2016, 2:45 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:09 PM

Nors geras „Pasidaryk pats“ projektas neretai padeda sutaupyti nemenką sumą pinigų, internete jau kurį laiką plintančio naujausio būdo patiems ištiesinti dantis greičiausiai derėtų atsisakyti. Dėl jo sunerimusi visa odontologų bendruomenė ir visai ne be reikalo.

  Pastaruoju metu socialiniame tinkle „Youtube“ pasirodo vis daugiau panašių į žemiau pateiktą vaizdelių su instrukcijomis, kuriuose paaugliai aiškina, kaip pigiai ir „efektyviai“ išsitiesinti kreivus dantis bei sumažinti tarpus tarp jų. Deja, gaunamas rezultatas būna priešingas nei tas, kurio buvo tikimasi.

  Norėdami „greito“ ir nebrangaus efekto, jaunuoliai pasitelkia plonas plaukų gumeles ar perka stomatologinius rinkinius ir gydymą perima į savo rankas. Pavyzdžiui, norėdami sumažinti tarpą tarp dviejų dantų, paaugliai ant jų užmauna gumeles tikėdamiesi, kad sukuriamas spaudimas dantis pamažu priartins vienas prie kito.

  Deja, sulaukiamas rezultatas yra priešingas tam, kurio buvo tikėtasi. Šie jauni žmonės ne tik turi kęsti nepakeliamus skausmus, bet galiausiai už šios savigydos pasekmes sumoka gerokai didesnę sumą nei būtų kainavusios kabės, rašo hellogiggles.com.

  Dėl to sunerimę odontologai bei tėvai stengiasi paskleisti kuo daugiau informacijos apie tokio savavaliavimo baigtį. Visų pirma, savadarbės „kabės“ gali sukelti stiprius dantenų uždegimus, sutrukdyti kraujotaką į dantį. Tai lemtų spalvos pokyčius, nervo netekimą.

  Toks „gydymas“ taip pat gali lemti visišką danties (ar kelių dantų) netekimą. Ne veltui gydytojai odontologai ne vienerius metus mokosi, kaip taisyklingai uždėti kabes. Juolab, kad gydymas jomis trunka ne vienerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.