Pratampykite pirštus – poveikis nustebins ir norėsite pakartoti

Jau daugybę šimtmečių žinoma, kad delnai – ypač jautri kūno zona, kurioje gausu su tam tikrais organais susijusių taškų. Tai įrodo akupresūros praktika, teigianti, kad masažuojant tam tikrą delne esantį tašką galima pagerinti atitinkamo organo veiklą, rašė justhealthylifestyle.com.

Indijoje ypatingai didelė energetinė reikšmė plaštakoms skiriama jau daugiau nei 4000 metų.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Indijoje ypatingai didelė energetinė reikšmė plaštakoms skiriama jau daugiau nei 4000 metų.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Gyan Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Gyan Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Jal Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Jal Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Prithvi mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Prithvi mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Agni Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Agni Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Prana Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Prana Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Vayu Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Vayu Mudra.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 9:56 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:24 PM

Indijoje ypatingai didelė energetinė reikšmė plaštakoms skiriama jau daugiau nei 4000 metų. Įvairūs susirgimai siejami su energijos tekėjimo kūne sutrikimu.

Mudros – iš senųjų laikų mus pasiekęs gydymo metodas pasitelkiant plaštakas. Jo metu plaštakos yra laikomos įvairiomis pozicijomis, kurios užtikrina gerą energijos srautą bei gydo fizinius negalavimus, pavyzdžiui, palengvina nugaros, galvos skausmą.

1. Gyan Mudra (Išminties mudra)

Kaip atlikti: atsisėskite lotuso pozojo ir padėkite riešus ant kelių. Atverkite plaštakas ir nykštį sudurkite su smiliumi. Likusius tris pirštus laikykite tiesius atvirus arba suglauskite.

Mudros nauda: ši plaštakų pozicija padeda nuraminti protą, taigi padeda susikaupti. Jos dėka mintys praskaidrėja, o smegenys išlieka budrios. Ši mudra taip pat padeda kovoti su nemiga ir mažina stresą, gali padėti gydant depresiją.

2. Vayu Mudra (Oro mudra)

Kaip atlikti: bevardį pirštą sulenkite ir priglauskite prie delno. Nykščiu prispauskite sulenktą pirštą, o kitus tris palikite kiek įmanoma tiesesnius.

Mudros nauda: ši plačiai jogoje praktikuojama mudra padeda iš organizmo pašalinti dujų perteklių, gerina žarnyno veiklą: kovoja su pilvo pūtimu, vidurių užkietėjimu. Taip pat ji padeda palengvinti artrito sukeliamus skausmus, gydo gimdos kaklelio uždegimą.

3. Prithvi Mudra (Žemės mudra)

Kaip atlikti: Smiliaus ir nykščio galus sulieskite ir spauskite vieną į kitą. Kitus tris pirštus ištieskite.

Nauda: tikima, kad ši mudra subalansuoja kūne esantį Žemės elementą. Taigi, ji pagerina kraujotakos sistemos veiklą, gali padėti subalansuoti kūno svorį, atstatyti virškinimą, palengvinti įvairių vitaminų įsisavinimą į organizmą.

4. Agni Mudra (Ugnies mudra)

Kaip atlikti: ši mudra susijusi su kūne esančiu Ugnies elementu. Tam kad ją atliktumėte, bevardį pirštą lenkite prie delno, o nykščio pagalvėle spauskite po tarp pirmojo ir antrojo bevardžio piršto sąnarių. Kitus tris pirštus laikykite tiesius.

Nauda: Agni mudra padeda kovoti su per dideliu cholesterolio kiekiu organizme, pagerina medžiagų apykaitą, gali padėti greičiau atsikratyti riebalinio sluoksnio ir pagerinti imuninės sistemos veiklą.

Norint pasiekti geriausių rezultatų, šią mudrą reikėtų daryti kas rytą prieš pavalgant. Tačiau jos vengti turėtų asmenys, kuriems yra padidėjęs rūgštingumas.

5. Jal Mudra (Vandens mudra)

Kaip atlikti: atsisėskite į lotuso pozą ir mažojo piršto galiuką suglauskite su nykščiu. Pirštų vienas į kitą spausti nereikia, o likusius palikite tiesius.

Mudros nauda: pagerina kraujotaką, sumažina bendro pobūdžio kūno skausmus. Be to, sumažina nemalonų burnos išsausėjimą, pagerina skonio pojūtį.

6. Prana Mudra (Gyvybės Mudra)

Kaip atlikti: iš pradžių reikia sulenkti mažąjį ir bevardį pirštus, ir suglaustais jais priliesti nykštį.

Mudros nauda: Prana mudra padės pajusti energijos antplūdį bei pagerins imuninės sistemos veiklą. Ji taip pat gali užkirsti kelią nuovargiui, pagerinti akių veiklą, gydyti su rega susijusias sveikatos problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.