Iš slaugytojų lūpų: pacientai kartais būna tikri bepročiai

Nėra jokios abejonės, kad sveikatos įstaigose dirbantys asmenys neretai tampa keistų, sunkiai papasakojamų įvykių liudininkais. Matyt, daugiausia jų yra patyrę slaugytojai bei sanitarai, rašė prevention.com.

Sveikatos įstaigose dirbantys asmenys neretai tampa keistų, sunkiai papasakojamų įvykių liudininkais.<br>123rf.com
Sveikatos įstaigose dirbantys asmenys neretai tampa keistų, sunkiai papasakojamų įvykių liudininkais.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2017, 8:15 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:58 PM

Jų darbas ne tik užtikrinti, kad prižiūrimi pacientai jaustųsi kaip įmanoma patogiau bei geriau, tačiau taip pat prižiūrėti jų sveikatą. Šią profesiją pasirinkę asmenys yra tarsi medikai, padavėjai, žadintuvai, prižiūrėtojai, valytojai, neoficialūs psichologai ir t. t. Taigi, nenuostabu, kad jų profesija lemia ir daugybę įvairių potyrių.

1. Flirto meistras

„Turėjau prižiūrėti vyresnio amžiaus pacientą, kuriam buvo virš 90 metų. Vyriškis sunkiai orientavosi aplinkoji, pats negalėjo pajudėti. Kai atėjo metas prausimui, aš jį paverčiau ant šono ir ėmiau plauti sėdmenis. To pakako, kad vyras atkustų ir paklaustų, ar kartais jo „užpakaliukas“ nėra dailiausias, kokį man yra tekę matyti“, – pasakojo slaugytoja Rebecca.

2. Nepataikė įdurti

„Kai dirbau su rezidentais, viena iš merginų labai bijojo suleisti skiepus pacientui. Kelis sykius pabandžiusi ji vis sustingdavo, teigdama, kad ji negali to padaryti.

Kai jos švirkštą laikanti ranka ore sustojo trečią kartą, pasakiau, kad nebedelstų ir suleistų vaistus. Taigi, ji ėmė ir padarė, kaip liepta.

Staiga pasigirdo šnypštimas. Pasirodo, vietoje paciento klubo, vakcina nukeliavo tiesiai į terapijoms naudojamą pripučiamą čiužinuką“, – sakė Benjaminas Evansas iš Naujojo Džersio.

3. Pašėlusi bėgikė

Viena iš mano pacienčių buvo 1,80 centimetrų ūgio, 140 kilogramų svėrusi moteris. Įdomiausia buvo tai, kad ją reikėjo nuolat stebėti, kadangi moteris buvo linkusi pabėgti.

Vieną dieną dirbau registratūroje. Staiga išgirdau triukšmą ir pamačiau, kad mano pacientė išsirengė nuogai bei pasileido bėgti koridoriumi. Ją vijosi netgi du darbuotojai. Prireikė visų dešimties minučių, kad moterį pagautume!“ – dar viena istorija pasidalino Rebecca.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.