Sėdmenų forma atskleidžia daug svarbios informacijos apie sveikatą

Galbūt nepagalvojote, bet sėdmenų forma yra susijusi su hormonų pusiausvyra ir sveikata. Todėl pamatę apvalų, kvadratinį ar kitos formos užpakaliuką, galite spręsti apie jo savininko sveikatą. Štai keturios tipiškos sėmenų formos ir ką jos reiškia.

 Galbūt nepagalvojote, bet sėdmenų forma yra susijusi su hormonų pusiausvyra ir sveikata.<br> 123RF asociatyvi nuotr.
 Galbūt nepagalvojote, bet sėdmenų forma yra susijusi su hormonų pusiausvyra ir sveikata.<br> 123RF asociatyvi nuotr.
Galbūt nepagalvojote, bet sėdmenų forma yra susijusi su hormonų pusiausvyra ir sveikata.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Galbūt nepagalvojote, bet sėdmenų forma yra susijusi su hormonų pusiausvyra ir sveikata.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 4:20 PM

1. Kvadratas

Tokia sėdmenų forma atskleidžia, jog jo savininkas pasižymi stipria sveikata ir ištverme. Iš esmės nėra ko jaudintis, nebent toks užpakaliukas jums nepatinka. Tuomet galite koreguoti jį pratimais. Labiausiai tiks kojų pratimai gulint ant šono. Efektyvūs bus netgi nesudėtingi kojų pakėlimai.

2. Apskritimas

Apvalus užpakaliukas sako, jog organizme idealiai subalansuota hormonų veikla, jų lygis. Be to, tikima, kad tokių sėdmenų savininkės moterys ateityje turės sveikus ir protingus vaikus. Esą turint būtent tokius sėdmenis yra lengviau gimdyti.

Norite, kad užpakaliukas būtų ne tik apvalus, bet ir stangrus? darykite pritūpimus.

3. Širdelė

Tokių sėdmenų savininkai turėtų šiek tiek susirūpinti. Manoma, kad ši sėdmenų forma išduoda hormono estrogeno trūkumą. Pastaroji problema sukelia plaukų augimą nepageidautinose vietose, pavyzdžiui, ant rankų, kojų, veido. Dėl jo taip pat sausėja oda. Padėti gali augaliniai preparatai, tinkama mityba. O siekiant pagrąžinti užpakaliuką – pritūpimai, pilateso treniruotės.

4. Trikampis

Šio tipo sėdmenų savininkai taip pat perspėjamos dėl galimo estrogenų trūkumo. Teigiama, kad geriausia išeitis šiuo atveju atsisakyti hormoninių kontraceptikų, jei jie vartojami. Taip pat svarbu sureguliuoti mitybą, vartoti vitaminus ir sportuoti.

Jei norite, kad užpakaliukas būtų apvalesnis, jums reikia daugiau raumenų masės apatinėje sėdmenų dalyje. Tam puikiai tiks pritūpimai su svarmenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.